Efter ‘Babylon’-flop ved Damien Chazelle ikke, om han får næste projekt finansieret

Efter ‘Babylon’-flop ved Damien Chazelle ikke, om han får næste projekt finansieret
Damien Chazelle i Venedig sidste år. (Foto: Stefania D'Alessandro/WireImage)

Den Oscar-vindende instruktør Damien Chazelle er en smule bekymret for, hvad der skal ske med sin næste film. Og om den overhovedet vil blive lavet.

Det skyldes i høj grad, at ‘La La Land’-instruktørens episke fortælling om Hollywoods stumfilmsæra ‘Babylon’ fra 2022 bombede ved de amerikanske billetluger.

I USA indtjente filmen kun 18 millioner dollars på et budget, der lød på 80 millioner dollars samtidig med, at den modtog blandede anmeldelser fra kritikerne.

Chazelle arbejder nu på sit næste projekt, men ved ikke, om der er nogle filmselskaber, der vil spytte penge i kassen efter ‘Babylon’ floppede. Man kan hurtig gå fra helt til skurk i Hollywood. Det fortæller han om i TCMs podcast ‘Talking Pictures’:

»Selvfølgelig, rent økonomisk set, fungerede ‘Babylon’ slet ikke. Man forsøger at undgå, at det påvirker det, man laver kreativt, men på et eller andet niveau kan det ikke undgå at påvirke det. Men måske er det okay? Jeg har en meget blandet holdning til det. Hvem ved. Måske kan jeg ikke få denne her lavet. Jeg har ingen idé. Vi må vente og se«.

Den fransk-amerikanske instruktør fortæller videre, at han har haft travlt med at skrive manuskriptet til sit næste projekt, og derfor ikke kan spå, hvordan det vil blive modtaget, når det engang er færdigt. Men en ting er sikkert, han har ingen »illusioner« om, at ‘Babylon’ var et flop, og at fremtidig finansiering ikke bliver i samme omfang som før:

»Jeg får ikke et budget af ‘Babylon’s størrelse foreløbig, eller i det mindste ikke på denne næste«.

39-årige Damien Chazelle røbede ikke, hvad sit næste projekt kommer til at handle om.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af