Tre weekend-anbefalinger: De seneste måneders mest roste biograffilm – nu på streaming

I denne påskeudgave af vores ugentlige weekend-anbefalinger peger vi på nogle af de stærkt anmelderroste film, der efter deres biografpremierer i løbet af vinteren nu er landet på streaming.
Tre weekend-anbefalinger: De seneste måneders mest roste biograffilm – nu på streaming
'Monster'. (Foto: Another World)

1. Streaming: Mesterinstruktørs nyeste hovedværk

Hirokazu Koreeda er vel nok Japans største instruktør i nyere tid og vandt blandt andet Guldpalmen for sit største hit til dato, ’Shoplifters’.

Derefter fulgte et par mindre film på fransk og koreansk, men sidste år vendte han tilbage i japansk storform med ’Monster’, hvor han for første gang arbejder ud fra et manuskript, han ikke selv har skrevet.

Filmen skifter synsvinkel tre gange, så vi oplever de samme begivenheder – en hændelse, hvor drengen Minato er blevet slået i skolen – fra tre forskellige perspektiver. Soundvenues anmelder Morten Kildebæk gav fem begejstrede stjerner.

’Monster’ kan lejes på Grand Hjemmebio, Viaplay og Blockbuster.

‘Poor Things’. (Foto: Searchlight)

2. Streaming: Yorgos Lanthimos + Emma Stone

De fleste har nok hørt om den græske ener Yorgos Lanthimos’ frydefuldt bizarre film med Emma Stone på nuværende tidspunkt efter blandt andet en Guldløve i Venedig, et hav af Oscar-nomineringer og fremragende danske anmeldelser ved biografpremieren januar.

Nu er Lanthimos’ moderne Frankenstein-fortælling så allerede kommet på streaming, først og fremmest direkte i Disney+-abonnementet. Og dermed kan man nyde fortællingen om den gale videnskabsmand, der sætter et barns hjerne ind i en død kvindes hoved og genopliver hende i form af Emma Stones Bella Baxter. Resultatet er lige dele utroligt morsomt og dybt originalt.

‘Poor Things’ kan ses på Disney+ og lejes på Blockbuster, Viaplay og Apple TV.

‘Priscilla’. (Foto: Nordisk Film)

3. Streaming: Jacob Elordi som Elvis

Sofia Coppolas fortalte bagsiden af den myte, som Baz Luhrmanns ’Elvis’ byggede videre på, med sin omdiskuterede ’Priscilla’. Her fik vi nemlig Elvis’ purunge hustrus historie om, hvordan det var at være låst inde i rockstjernens guldbur derhjemme, mens han blev feteret land og rige rundt.

Det er en foruroligende historie, som Coppola pakker ind i sit velkendte florlette filmsprog, der får grænsen mellem drøm og mareridt til at blive udvisket til uigenkendelighed.

Cailee Spaeny er en åbenbaring i titelrollen, mens Jacob Elordi har en fantastisk fysisk udstråling som Elvis.

‘Priscilla’ kan lejes på Blockbuster, Grand Hjemmebio, Viaplay og SF Anytime.

Set det hele? Tjek sidste uges weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af