Endnu en dansk film udtaget til Cannes-festivalen

Endnu en dansk film udtaget til Cannes-festivalen
'To a Land Unknown'. (Foto: PR)

Der var flot dansk tilstedeværelse, da årets program til Cannes Film Festival blev offentliggjort i sidste uge.

Dansk-iranske Ali Abbasi var udtaget til hovedprogrammet med sin danske co-produktion om Trumps unge år, ‘The Apprentice’, mens den danske film ‘Pigen med nålen’ instrueret af svenske Magnus von Horn var indlemmet samme sted – gennem filmverdenens smalleste nåleøje.

Og nu står det så klart, at den danske årets festival bliver endnu stærkere dansk repræsenteret.

Den dansk-palæstinensiske film ‘To a Land Unknown’ instrueret af Mahdi Fleifel er nemlig udtaget til sidekonkurrencen Director’s Fortnight. Konkurrencen kører parallelt med hovedprogrammet og uafhængigt af det officielle program, men er stadig en integreret og anerkendt del af festivalugen. Mange store instruktører har haft deres film i Director’s Fortnight gennem tiden.

Mahdi Fleifel skabte første gang opmærksomhed med sin uforglemmelige dokumentarfilm ‘A World Not Ours’ fra 2012, der handlede om livet i den palæstinensiske flygtningelejr i Libanon, hvor han selv boede i sin barndom, inden han kom til Danmark, og som han siden besøgte i sine ferier.

Hans nye film – en fiktionsfilm – er beslægtet i den forstand, at den ifølge Politiken handler om to unge mænd, der flygter fra en palæstinensisk flygtningelejr i Libanon og ankommer til Athen i håb om at tage turen videre ind i Europa. Filmen rammer dermed selvsagt ned i et ekstremt aktuelt emne.

‘To a Land Unknown’ er instruktørens første spillefilm, men han har tidligere lavet kortfilmen ‘A Drowning Man’, som var i kortfilmkonkurrence i Cannes. Man ser ofte, at festivalen følger de talenter, der indlemmes i kortfilmkonkurrencerne, og udtager deres første spillefilm, hvis kvaliteten ellers er til det.

Mehdi Fleifel er uddannet som fiktionsinstruktør fra National Film and Television School i England i 2009.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af