Netflix takkede nej til David Lynchs animationsprojekt

Netflix takkede nej til David Lynchs animationsprojekt
David Lynch i 2029. (Foto: Scott Dudelson/Getty Images)

Bare fordi man er en stor auteur, betyder det ikke, at streamingtjenesterne kysser ens fødder.

I hvert fald takkede Netflix nej til David Lynchs animationsprojekt ‘Snootworld’, der har været undervejs i tyve år. Det skriver Deadline.

»For nyligt tænkte jeg, nogen måske ville være interesseret i, at komme med på det, så jeg præsenterede det for Netflix, men de afviste det«, fortæller instruktøren.

Filmen er en animeret eventyrfortælling, som instruktøren har skrevet sammen med Caroline Thompson, der været medforfatter på ‘The Nightmare Before Christmas’ og ‘The Addams Family’.

Ifølge Lynch skyldes afvisningen, at streaminggiganten ikke var interesserede i stilen.

»Gammeldags eventyrfortællinger bliver betragtet som gryntere. Åbenbart gider folk ikke se dem. Det er en anden verden nu, og det er nemmere at sige nej end at sige ja«.

At dømme på Lynchs udlægning er projektet dog stadig så særegent, som man ville forvente det fra ham.

»Det gør mig åndeløs, hvor skørt det er. The Snoots er de her bittesmå skabninger, som har et transitionsritual ved otteårsalderen, hvor at hver gang de bliver mindre, så bliver de sendt væk, så de er beskyttede. Verden bliver til et kaos, da Snoot-helten i historien forsvinder ind i tæppet, så hans familie ikke kan finde ham, og han kommer ind i en skør, udsøgt verden«, fortæller han Deadline.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af