Tre weekend-anbefalinger: Ramy Youssef joker uimodståeligt om alt fra Hamas til at konvertere Taylor Swift

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Ramy Youssef joker uimodståeligt om alt fra Hamas til at konvertere Taylor Swift
'Ramy Youssef: More Feelings'. (Foto: HBO Max)

1. Streaming: Charmerende, liderlig og politisk standup

»Er I nogensinde så liderlige, at I tænker, ’jeg kan løse Palæstina’?«, spørger Ramy Youssef i sit HBO-aktuelle show ’More Feelings’.

En sætning, man ikke nødvendigvis skulle tro, det var muligt at slippe afsted med i lyset af den igangværende krise. Men manden bag tv-serien ’Ramy’, skuespilleren og komikeren er blandt Hollywoods åbne Palæstina-støtter og en mester i balancegangen mellem politik, ironi og sexjokes. I sin åbningsmonolog i sidste uges værtstjans for ’Saturday Night Live’ bad han om våbenhvile i Gaza.

I sin standup-special (iscenesat af ‘The Bear’-instruktør Christopher Storer) langer han kækt ud efter folk, der afkræver ham svar på hans forhold til Hamas eller beder ham få Taylor Swift til at konvertere til islam.

Han fortæller om at afkræve sin saudiarabiske kæreste svar på, hvad der skete med den myrdede journalist Jamal Khashoggi, mens de har sex. Og det er voldsomt meget sjovere, end det lyder. For selvom Youssef dyrker stereotyperne fra sin opvækst som amerikansk muslim, er hele showet gennemsyret af sympati, kløgt og ikke mindst komikerens udspekulerede charme.  

’Ramy Youssef: More Feelings’ kan ses på HBO Max.

Andrew Scott i ‘Ripley’. (Foto: Netflix)

2. Streaming: »Andrew Motherfucking Scott er in the house«

Der er flere gode grunde til at kaste sig over ’Ripley’Netflix.

Den uimodståelige irske hovedrolleindehaver, kendt som Hot Priest i ’Fleabag’ og som hjerteknusende centrum for ’All of Us Strangers’, er måske den første og mest åbenlyse. »Andrew Motherfucking Scott er in the house«, som Soundvenues anmelder skrev.

Dernæst er serien baseret på en vaskeægte svindlerklassiker i form af Patricia Highsmiths bøger om ’The Talented Mr. Ripley’, der blev filmatiseret i 90’erne med Matt Damon, Jude Law og Gwyneth Paltrow. Manden bag, Oscar-vindende manuskriptforfatter og ’The Night of’-skaber Steve Zaillian, er i den grad også et grønt flag.  

De overmættede italienske farver og drengede charme fra Anthony Minghella-versionen er skiftet ud med film noir i både look og tempo – men i Netflix’ ellers hyperpolerede og speedede kartotek, er det næsten en befrielse i sig selv. Fortællingen er til gengæld den samme:

Fattige Tom Ripley tager imod et fristende tilbud om at hente rigmandssønnen Dickie Greenleaf hjem fra Italien, hvor han danderer den til hans fars store irritation.

’Ripley’ kan ses på Netflix.

Manchester City fejrer Champions League-sejren (Foto: Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

3. Streaming: Verdens bedste fodboldhold – indefra

Alle streamingtjenester med respekt for sig selv skal have mindst én dokumentarserie, der følger et fodboldholds mere eller mindre glorværdige sæson.

Netflix’ nyeste af slagsen, ’Sammenhold’, tager os med bag kulissen på Manchester Citys triumfsæson sidste år, hvor de lyseblå vandt både Premier League, FA Cup og Champions League. Kulminationen på Pep Guardiolas kongedømme.

Med Haalands scoringsflittige ankomst, udfordringen fra Arsenal og jagten på den myteomgærdede CL-pokal er der drama for alle pengene, om end det skal nævnes, at det er klubbens eget produktionsselskab, der står bag serien, og vi derfor næppe skal forvente os et kritisk blik på den kontroversielle klub.

For City-fans er serien selvfølgelig uomgængelig, men for alle andre fodboldfans er det altid også sjovt med et kig bag facaden. Hvis man ellers kan udholde billederne af pokalløftende City-spillere én gang mere …

’Sammenhold’ kan ses på Netflix.

Set det hele? Tjek sidste uges weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af