Årets Guldpalme-vinder revser streamingtjenesterne i sin sejrstale

Årets Guldpalme-vinder revser streamingtjenesterne i sin sejrstale
Sean Baker med Guldpalme-statuetten på årets Cannes-filmfestival. (Foto: Daniele Venturelli/WireImage)

Lørdag blev årets vindere ved filmfestivalen i Cannes annonceret, og her gik den amerikanske indiedarling Sean Baker hjem med Guldpalmen for sin anmelderroste film ‘Anora’.

Under sin sejrstale udtrykte den 53-årige instruktør bag ‘The Florida Project’, ‘Red Rocket’ og ‘Tangerine’ ikke kun begejstring. Han kritiserede også de store streamingtjenester for at have en dårlig indflydelse på filmkunsten. Det skriver The Wrap.

»Dette har bogstaveligt talt været mit enestående mål som filmskaber i de sidste 30 år, så jeg er ikke rigtig sikker på, hvad jeg skal lave med resten af ​​mit liv. Men jeg ved, at jeg vil fortsætte med at kæmpe for filmkunsten, for lige nu er vi som filmskabere nødt til at kæmpe for at holde filmkunsten i live. Det betyder at lave spillefilm beregnet til biografudgivelse«, sagde Baker til stor hujen fra tilhørerne på den traditionsrige filmfestival.

»Verden skal mindes om, at det at se en film derhjemme, mens du scroller gennem din telefon, mens du tjekker e-mails og er halvt opmærksom, bare ikke er måden at gøre det på – selvom nogle tech-virksomheder gerne vil have os til at tænke det«, fortsatte instruktøren.

»At se en film sammen med andre i en biograf er en af ​​de store fælles oplevelser. Vi deler latter, sorg, vrede, frygt og oplever forhåbentlig katarsis med vores venner og fremmede – og det er helligt, så jeg ser biografens fremtid som det sted, hvor den startede: i en biograf«.

Film af Netflix og andre streamingtjenester har siden 2018 været udelukket fra at deltage i Cannes-festivalens hovedkonkurrence, hvis ikke de på forhånd er garanteret fransk biografpremiere.

Se Sean Bakers vindertale i videoen herunder.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af