Afdeling Q-skuespiller i front for spillefilmsdebut om københavnsk bandemiljø

Afdeling Q-skuespiller i front for spillefilmsdebut om københavnsk bandemiljø
'Hele vejen'. (Foto: Anne Schwartz)

Der er en ny spillefilm med det københavnske bandemiljø som kulisse på vej.

‘Hele vejen’ er instrueret af debuterende Jahfar Muataz, som har skrevet manuskriptet sammen med Babak Vakili, der skabte den kritikerroste DR-serie ‘Fredløs’. »En dirrende intens fortælling om moral og hævn, om voldens cyklus og drømmen om retfærdighed«, ifølge filmens pressemeddelelse.

Optagelserne er netop gået i gang på filmen, som handler om den tidligere kriminelle Cairo, der nu arbejder med at hjælpe andre ud af miljøet. Da hans nevø Hamza forsvinder, ser han sig dog nødsaget til at opsøge en af sine gamle venner, bandelederen Saddam, hvilket fører ham tilbage i kløerne på sin fortid.

I hovedrollen som Cairo finder man Afshin Firouzi, der for nylig kunne ses som Assad i Afdeling Q-filmen ‘Den grænseløse’, mens bandelederen Saddam spilles af Albert Arthur Amiryan, der spillede terroristen Omar i ‘Krudttønden’.

I resten af castet finder man navne som Soheil Bavi, der imponerede som bandelederen Muhdir i ‘Underverden 2’, og fællestrækkene med Fenar Ahmads gangsterduologi giver da også håb om, at vi har endnu en interessant dansk bud på den filmgenre i vente.

Herudover medvirker også Tarek Zayat (‘Shorta’), Charlotte Fich, Stephanie Leon, Arian Kashef (‘Når støvet har lagt sig’) samt rapperen Marwan.

Jahfar Muataz er uddannet fra den alternative filmskole Super16, hvor han lavede afgangsfilmen ‘Splittet’, hvor han tog udgangspunkt i sin irakiske baggrund.

‘Hele vejen’ får dansk biografpremiere i januar 2025.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af