Barry Jenkins går i rette med kritikere efter ‘Løvernes konge’-trailer

Barry Jenkins går i rette med kritikere efter ‘Løvernes konge’-trailer
'Mufasa: The Lion King'. (Foto: Disney)

Forleden ramte første trailer til Disneys store ‘Løvernes konge’-prequel ‘Mufasa: The Lion King’ verden.

Den skal leve op til den succesfulde liveaction-udgave af ‘Løvernes konge’ fra 2019 som et nyt led i rækken af Disneys overhalinger af deres gamle klassikere.

Bag filmen står Barry Jenkins, den respekterede instruktør bag Oscar-vinderen ‘Moonlight’, ‘If Beale Street Could Talk’ og ‘The Underground Railroad’, der bevæger sig ind i blockbuster-territorium for første gang.

Hvilket ikke alle er lige begejstrede for.

Da Jenkins postede traileren på X, kommenterede en fan, at »Barry, du er for god og talentfuld til Igers sjælløse maskine«. Iger refererer til Disneys topchef Bob Iger.

Barry Jenkins tog sig tid til at svare på kommentaren med dette forsvar:

»Der er ikke noget sjælløst over ‘The Lion King’. I årtier har børn siddet i biografer over hele verden og oplevet kollektiv sorg for første gang, mødt Shakespeare for første gang, på tværs af rækker i en myriade af sprog. Et meget potent fartøj for fælles empati«.

En anden X-bruger hævdede så, at den Barry Jenkins, der lavede ‘Moonlight’, aldrig ville være kommet med en sådan udtalelse.

Hvortil Jenkins viste nogle af de ting, han arbejdede med sideløbende med ‘Moonlight’, som også havde børn i centrum.

Om Barry Jenkins’ ‘Løvernes konge’-film så faktisk lever op til det originale mesterværk, finder vi ud af, når ‘Mufasa: The Lion King’ får premiere 19. december.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af