Lupita Nyong’o måtte i »katteterapi« for at beherske rolle i kommende gyser-prequel

Lupita Nyong’o måtte i »katteterapi« for at beherske rolle i kommende gyser-prequel
Lupita Nyong'o i traileren til 'A Quiet Place: Day One'. (Foto: Paramount Pictures)

Skuespillere skal af og til undergå store og små forandringer, når det kommer til roller, de skal spille i film – være det fysiske eller psykiske.

Bare tænk på Christian Bale, der indiskutabelt er kongen af fysiske transformationer, og som flere gange har måtte tabe eller tage vanvittige mængder kilo på til roller som eksempelvis i ‘The Machinist’ og ‘Batman Begins’.

Andre gange kan det handle om nogle lidt mindre drastiske forberedelser, men som naturligvis stadig kan vise sig at være store udfordringer for den enkelte skuespiller.

Det har været tilfældet for den Oscar-vindende skuespiller Lupita Nyong’o, der med sin rolle i den kommende ‘A Quiet Place’-prequel ‘A Quiet Place: Day One’ skulle lære at elske vores små, behårede venner: Katten.

I filmen er en kat nemlig Nyong’os tro følgesvend, så derfor må det selvfølgelig gerne ligne, at hun faktisk nyder at have det selvstændige væsen i favnen. Det fortæller hun om i et interview med Glamour:

»Jeg spurgte instruktøren Michael Sarnoski, om der var nogen måde, hvorpå vi kunne ændre dyret. Jeg foreslog et bæltedyr; det var han ikke med på«, fortæller hun og fortsætter:

»Jeg var nødt til at lære meget om mig selv, om dyret, før jeg følte mig tryg ved at gøre det«.

I samme interview reflekterer den 41-årige Nyong’o over, hvordan hun havde brug for en ven efter et hårdt breakup med en kæreste, og derfor besluttede sig for at adoptere en kat ved navn Yoyo.

»Jeg tror, den bedste løsning, når man føler sig dårligt behandlet, er at tage sig af noget. Og jeg tog mig af Yoyo, og han åbnede mit hjerte«, fortæller hun og tilføjer:

»Folk har tidligere fortalt mig, at jeg er meget katteagtig. Og nu hvor jeg har en kat, forstår jeg det«.

‘A Quiet Place: Day One’ får dansk biografpremiere den 27. juni.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af