Tre weekendanbefalinger: ’Tiger King’ møder ’Succession’ i Safdie-produceret dokumentarserie

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekendanbefalinger: ’Tiger King’ møder ’Succession’ i Safdie-produceret dokumentarserie
'Ren Faire'. (Foto: Max)

1. Streaming: »Man kan have erektion, indtil man dør, og det er mit mål«

Forestil dig det her. Du har dedikeret hele dit liv til at skabe USA’s største middelaldermarked (Ren Faire) og har en formue på et trecifret millionbeløb (i dollars). Nu er du til gengæld blevet gammel og vil helst bare trække dig tilbage i selskab med en yngre kvinde med store bryster (naturlige!) og passe din have og din kunst, inden du om ni år har planlagt at dø på en klinik i Schweiz.

Inden da skal du bare lige have valgt den perfekte efterfølger til dit kongerige (hvor folk rent faktisk kalder og behandler dig som en konge).

Det er præmissen for den nye amerikanske dokumentarserie ’Ren Faire’, der er instrueret af weirdo-dokumentarist Lance Oppenheim og har Safdie-brødrene med som producere.

Vi taler ’Succession’ møder ’Tiger King’ tilsat en hovedperson, der også lidt er middelaldermarkedernes svar på Hugh Hefner.

»Man kan have erektion, indtil man dør, og det er mit mål« er én af de vanvittige ting, den 85-årige markedskonge George Coulam siger. At den bedste måde at forlade verden på ville være at blive kneppet til døde, er en anden.

De ildsjæle, der bejler om at Ren Faire-tronen, er en bizar samling af karamelpopcornssælgere med storhedsvanvid og virkelighedsfjerne Shrek-musicalentusiaster.

’Ren Faire’ kan ses på Max.

‘The Royal Hotel’. (Foto: Neon)

2. Streaming: Julia Garner som desperat backpacker  

Med Julia Garner i hovedrollen blev Kitty Greens urovækkende ’The Assistant’ en af de første og virkeligt interessante MeToo-film.

Duoen er nu genforenet i ’The Royal Hotel’, hvor stjernen fra ’Ozark’ og ’Inventing Anna’ spiller en backpacker i Australien, der sammen med sin veninde tager et job på en bar i en virkelig, virkelig afsides by for at tjene penge til at rejse videre.

Det bliver dog hurtigt en gyser af grænseoverskridende oplevelser for de unge kvinder, der er afskårne fra omverdenen, mens opmærksomheden fra de mandlige bargæster bliver mere og mere ubehagelig.

Indiewires David Ehrlich sammenlignede stemningen i ’The Royal Hotel’ med at se en frø blive kogt – ment på den bedste måde!

’The Royal Hotel’ kan lejes på Blockbuster.

‘Godzilla Minus One’. (Foto: Toho co.)

3.Streaming: Godzilla-filmen over dem alle

Det kan godt være, at nogle vil mene, at ’Godzilla x Kong: The New Empire’ er det seneste års store film om det monstrøse atomaffaldsforårsagede møde mellem en dinosaur og en drage. Men de tager grueligt fejl.

Den bedste Godzilla-film hedder ’Godzilla Minus One’ og er ikke fra Hollywood, men fra Gojiras eget hjemland Japan. Filmen blev et overraskende hit i 2023 og fik en kortvarig dansk biografpremiere, som alt for få nåede at udnytte, og derfor kommer det som kaldet, at den nu er landet på Netflix i Danmark.

Takashi Yamazakis fortælling starter i 1945, hvor kamikazepiloten Koichi først nødlander og siden overlever et angreb fra et uhyre, de lokale kalder Godzilla. Tilbage i efterkrigstidens Tokyo tager han, naget af sin samvittighed, sig af en ung kvinde og hendes baby, men hans problemer er langt fra ovre, da havmonstret rejser sig igen.

Filmen udmærker sig ved rent faktisk at fordybe sig i karaktererne og ikke kun Godzillas hærgen, ligesom de praktiske effekter i actionsekvenserne er både fascinerende og charmerende. 

Som Soundvenues anmelder Alexander Grevy skrev:

»’Godzilla Minus One’ er uden tvivl den bedste Godzilla-film, jeg nogensinde har set, og måske endda en af de bedste monsterfilm, jeg nogensinde har set«.

’Godzilla Minus One’ kan ses på Netflix

Set det hele? Tjek sidste uges weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af