Tredobbelt Bodil-vinder optaget i Oscar-akademiet sammen med adskillige store stjerner

Tredobbelt Bodil-vinder optaget i Oscar-akademiet sammen med adskillige store stjerner
Oscar. (Foto: Carlo Allegri/Getty Images.)

Hvert år indlemmer Oscar-akademiet hundredvis af nye medlemmer, og de seneste år har der været adskillige danskere iblandt hver årgang. Så mange, at der i dag er et sted mellem 50 og 100 danskere med til at stemme, når Oscar-nomineringerne og -statuetterne skal uddeles.

I år er der dog ingen danskere blandt de 487 nye medlemmer. Det tætteste, vi kommer på, er den svenske fotograf Maria van Hausswolff, der er uddannet og bor i Danmark og har filmet danske film som ‘Livet og andre problemer’, ‘Vanskabte land’, ‘Vinterbrødre’ og ‘Forældre’. Hun har vundet tre Bodil-statuetter og en Robert for sit arbejde.

Blandt de nyoptagede skuespillere i akademiet er Lily Gladstone, Sandra Hüller, Greta Lee, Jessica Alba, Danielle Brooks, Kate Mara og Da’Vine Joy Randolph.

Og instruktørerne inkluderer nogle af sidste års åbenbaringer i form af Justine Triet (‘Anatomy of a Fall’), Celine Song (‘Past Lives’), Cord Jefferson (‘American Fiction’) samt kapaciteter som Boots Riley (‘Sorry to Bother You’), Emma Seligman (‘Shiva Baby’, ‘Bottoms’) og David Yates (Harry Potter-filmene).

Årets felt er dog ikke helt så opsigtsvækkende som sidste år, hvor blandt andre Taylor Swift, The Weeknd og tre danskere blev optaget.

Der er nu cirka 10.500 medlemmer af akademiet, der siden #OscarsSoWhite-kritikken har gjort en stort indsats for at øge mangfoldigheden i gruppen.

Næste Oscar-show finder sted 2. marts 2025.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af