Alec Baldwin går fri – dommer afviser tiltale om uagtsomt manddrab i fatal ‘Rust’-ulykke

Alec Baldwin går fri – dommer afviser tiltale om uagtsomt manddrab i fatal ‘Rust’-ulykke
Alec Baldwin. (Foto: Mark Sagliocco/Getty Images for National Geographic)

Tilbage i januar blev Alec Baldwin for anden gang tiltalt for uagtsomt manddrab for den tragiske, medieombruste ulykke i 2021 under optagelser til filmen ‘Rust’, hvor skuespilleren skød og dræbte filmfotografen Halyna Hutchins med en rekvisitpistol, der indeholdt ægte patroner.

Nu går Hollywood-stjernen imidlertid fri igen, skriver Deadline.

Fredag frafaldt New Mexico-dommer Mary Marlowe Sommer således tiltalen mod Baldwin, på grund af »afgørende bevismateriale«, som politiet ville bruge i sagen, men ikke havde oplyst i sagsdokumenterne og over for Baldwins advokater. Her er nærmere bestemt tale om patroner fra åstedet.

»Staten har gentagne gange fremsat erklæringer til forsvaret og til retten om, at de var i overensstemmelse med alle deres opdagelsesforpligtelser«, sagde dommeren ifølge Deadline i sin kendelse. »På trods af deres gentagne udtalelser har de fortsat undladt at afsløre afgørende bevismateriale til den tiltalte«.

Ifølge Deadline fjerner dommerens afgørelse i samme ombæring New Mexicos mulighed for at tiltale Baldwin igen. Branchemediet skriver også, at afgørelsen kan resultere i, at Hannah Gutierrez Reed, der var våbenansvarlig på ‘Rust’-produktionen, bliver løsladt fra fængsel. Hun blev i marts dømt skyldig for uagtsomt manddrab.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af