George Clooney beder Joe Biden trække sig: »Vi kommer ikke til at vinde«

George Clooney beder Joe Biden trække sig: »Vi kommer ikke til at vinde«
George Clooney. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

George Clooney har givet sit besyv med i den debat om Joe Bidens præsidentkandidatur, der lige nu fylder i amerikansk politik.

I en kronik i The New York Times opfordrer Hollywood-stjernen præsidententil at træde tilbage fra valgkampen. Han er bekymret for hans høje alder, der især har været et tema efter hans indsats i den første store tv-debat med modstanderen Donald Trump, som blev heftigt kritiseret.

Selvom Clooney har været erklæret støtte af Joe Biden i årevis, skriver at han »elsker Joe Biden« og har doneret store summer til hans valgkampe både i 2020 og nu, er skuespilleren efter sit seneste møde med præsidenten ved en stor indsamling blevet så bekymret, at han ønsker at tage offentligt afstand.

»Den ene kamp han ikke kan vinde, er kampen mod tiden. Det kan ingen af os. Det er nedslående at sige det, men den Joe Biden, jeg var sammen med for tre uger siden ved pengeindsamlingen var ikke den Joe ‘big fucking deal’ Biden fra 2010. Han var ikke engang Joe Biden i 2020. Han var den mand, vi alle så i debatten«, skriver Clooney i The New York Times med hentydning til tv-debatten med Trump, hvor Biden blandt andet gik i stå og holdt lange pauser inden sine modsvar.

»Var han træt? Ja. Forkølet? Måske. Men vores partilederne bliver nødt til at holde op med at fortælle os, at 51 millioner mennesker ikke så, hvad vi lige så«, lyder kritikken fra Clooney videre.

»Vi kommer ikke til at vinde i november med denne her præsident«, lyder det også. Derfor opfordrer skuespilleren altså Biden til at trække sig for at redde demokratiet: »Joe Biden er en helt. Han reddede demokratiet i 2020. Vi har brug for, at han gør det igen i 2024«.

Selvom Clooney bestemt ikke er den eneste, der udtrykker skepsis overfor Biden for tiden, er hans indlæg også blevet mødt med kritik fra Bidens kampagne.

En kilde fra Demokraterne fortæller The Wrap, at der allerede var spændinger mellem Biden og Clooney på grund af blandt andet uenighed om håndteringen af Gaza. I begyndelsen af juni var Clooneys kone Amal Clooney, der er advokat og menneskerettighedsaktivist, medvirkende i ICC’s (International Criminal Court) opbakning til at sigte Israels premierminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Gallant for krigsforbrydelser, hvilket er blevet kritiseret af præsidenten.

Derudover svarer demokraterne, at præsidenten var tilstede længere ved den indsamling Clooney refererer til i sit indlæg, der fremhæves som udslagsgivende for bekymringen. De fortæller, at præsidenten blev i tre timer, mens Clooney tog et hurtigt billede og gik i en udtalelse til The New York Times.

Clooney er ikke det eneste Hollywood-navn, der ønsker Bidens afgang.

Michael Douglas bakkede ham op under et interview i The View, hvor han også udtrykte bekymring for Bidens evner på sigt (via The Wrap).

Derudover har instruktøren Rob Reiner og forfatter Stephen King, tv-skaber Damon Lindelof og skuespiller John Cusack kritiseret Joe Biden offentligt.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af