Seks ting, jeg lærte af årets ’Bachelorette’ – fra sund skuffelse til vigtigheden af den rigtige bog

Årets ’Bachelorette’ har været en uudtømmelig kilde til visdom og klarsyn. Her er, hvad vi tog med os fra realityshowet, der nu er slut for denne gang.
Seks ting, jeg lærte af årets ’Bachelorette’ – fra sund skuffelse til vigtigheden af den rigtige bog
'Bachelorette'. (Foto: TV 2)

Så skete det. Den sidste rose blev givet, og hype-programmet ’Bachelorette’ vinker farvel til bejlere og til de to nye bff’s Sofie og Lissa.

Disse to underskønne damer har ledt os igennem reality-tv’ets svar på Tour de France i en sæson med dramatiske overraskelser, overdreven entusiasme over muslingeskaller fra stranden/den ugidelige lomme og åh så megen lærdom.

Jeg vidste eksempelvis ikke, at varmt vand kunne være en fobi, eller at Eminems ’Lose Yourself’ også kan fungere som en serenade. Det kom da også bag på mig, at et lillebitte keyboard åbenbart kan gøre en kæmpestor forskel.

Og selvom jeg havde på fornemmelsen, at realitydeltageren anno 2024 ikke længere udelukkende er en midtjysk knaldert med en drøm om at være gæstebartender på Billy Booze, blev det endeligt bekræftet med dette cast, der bød på både arkitekter, taleskrivere i Udenrigsministeriet og vordende journalister på den kulturradikale københavneravis numero uno: Politiken.

Men det er slet ikke alt. For sæsonen har på alle måder været en uudtømmelig kilde til visdom og klarsyn, og har du ikke allerede noteret dem, følger her en liste:

#1: Køb den rigtige bog

Hvor forrige sæson blev hyldet – af få kritiseret – for at tilbyde et portræt af et kærligt (og for nogle atypisk) herrefællesskab, var det i år en anden slags mandetype, der løb med opmærksomheden.

For toxic masculinity blev kropsliggjort af villaens villain og skærmtrold, Peter, der – når han ikke stod alene og dansede til spansk musik i slowmotion eller holdt malplacerede mingletaler om femininitet – hyggede sig med den skrækindjagende ’Art of Seduction’. En bog, der på foruroligende vis omtaler kvinder som targets, og som lærer læseren at manipulere sig til knald og ’romantisk’ succes.

Peter i ‘Bachelorette’. (Foto: Lotta Lemche/TV 2)

Scorestrategierne gav i første omgang pote, men som no bullshit-deltageren Mads (ham, der også elsker pizza og ikke kan sige påfugl) heldigvis erklærede det: »Han har vist valgt den forkerte bog«. Word.

Med tiltagende tåbelige kalkulationer og fejlslagne tvangskys røg pickupartisten nemlig ud af førertrøjen og hjem til Frederiksberg.

Så kære Peter og alle andre ’Art of Seduction’-fans. Bogen virker tydeligvis ikke, og mangler du/I derfor andet fallosfikseret læsestof til sommeren (og fornuften), vil jeg anbefale Chris Kraus’ ’I Love Dick’.

Og er den udsolgt, kender jeg vist en, der er leveringsdygtig i den danske oversættelse af ’Kejserrigets ørne’ bind 2.

#2: Man kan sagtens stjæle hjerter uden at vinde roser

Uagtet at der ikke var stor seksuel kemi mellem ham og nogen af damerne, har Lasse (the real one) været en af ’Bachelorette’s stærkeste deltagere.

For lige siden han bragte nordisk regnvejr til Asiens røde løber, har han ikke kun indtaget rollen som programmets comic relief, der sad og rockede til en indre afspilning af Anne Gadegaards udødelige klassiker ’Arabiens drøm’, men ligeledes været sprogligt begavet, vidunderligt omsorgsfuld og analytisk on point.

Lasse i ‘Bachelorette’. (Foto: Lotta Lemche/TV 2)

Han blev en vaskeægte fanfavorit, og var jeg TV 2-chef, ville jeg skynde mig at hyre ham som næste sæsons kommentator eller nye vært.

Ja, undskyld, hvis det gør dig arbejdsløs, Petra. Men i så fald kunne du jo påbegynde den nye hitserie ’Petra skal finde et job’ eller ’Petra går meget tit i Silvan’.

#3: Husk Imodium+ på daten

Halvdelen af Danmark krummede tæer, da Sofie var på datius horribilus med den Poul Krebs-elskende pianomand Joachim. Det lovede nu ellers godt. Men. Det. Gik. Helt. Galt.

For der var ikke skyggen af kemi eller fælles puls mellem de to unge mennesker, hvilket efter sigende skyldtes, at den rødblonde Pelle Hvenegaard-lookalike (am I right?) havde fået lidt knas med mavsen – måske fordi han tidligere på dagen havde slugt 17,5 liter srilankansk havvand, hvilket vel er det samme som en rå salmonellafyldt skildpaddesuppe.

Joachim og Sofie i ‘Bachelorette’. (Foto: Lotta Lemche/TV 2)

Det betød, at han sammen med underlige kunstpauser kastede velmenende, men akavede komplimenter op, alt imens Sofie lignede en, der var på en ubehagelig date med sin forkert medicinerede bror.

Rip.

#4: TV 2 halter (fortsat) bagefter

I en tid, hvor man fokuserer på bred repræsentation i blandt andet medieproduktioner (angiveligt), hænger TV 2 og deres succesfulde datingprogram i bremsen.

Jo jo, det har da rigtigt nok lykkedes dem at finde en mørkhåret og en lyshåret bachelorette – sågar fra hver deres landsdel – men de har begge haft penge til voksenbøjle og bruger cirka str. 38 i hotpink bindesko, så det gælder ikke.

Med mændene er det næsten endnu værre. De har alle store biceps og udtrådte birkenstock, og de ligner hinanden så meget, at de bliver kaldt ved det samme skandinaviske navn i to stavelser, når de tager briller på.

Og selvom produktionen forsøgte at tilføje regnbuefarver ved at bringe den sympatiske og fashionable Anders ind – hvis omfavnende seksualitet udfordrer programmets (og samfundets) heteronormative begrænsninger – maler de stadig inden for eksklusionens streger.

Faktisk tilkendegav manden i den vidunderlige slangebuks flere gange, at han hverken følte sig tilpas eller genkendt i villaen, og i en grådkvalt scene (den kvælende gråd kom primært fra Lissa), endte han med at trække sig – hvilket bringer mig til næste lærdom.

#5: When in doubt, stig af i Roskilde

Denne sæson har uden tvivl haft et skærpet ønske om at portrættere psyken og menneskets indre liv, hvorfor deltagernes introduktionsvideoer mest af alt har mindet om et fortroligt møde med psykologen eller en enesamtale hos adoptionsnævnet.

For placeret i kurvede stole har kvinderne og deres bejlere åbenhjertet (og meget fint) fortalt om angst, adhd og andre af livets udforinger – og hvordan disse blandt andet påvirker romantiske relationer.

Alligevel er det, som om der hverken har været plads til de helt store følelser eller disses ejere i dette selverklæret humanistiske kærlighedsprogram.

‘Bachelorette’. (Foto: Lotta Lemche/TV 2)

Det var nemlig ikke udelukkende den førnævnte Anders, der i en dybt forståelig selfcare-mission valgte at forlade Sri Lanka. Efter den mest dramatiske og ubehagelige mingling i ’Bachelorette’s historie besluttede en knust Lissa sig for at gøre det samme.

Presset var blevet for voldsomt og kemien til en deltager for stærk, hvilket syntes uforligneligt med realitybaskerens stramme script og præmis om fler-dateri.

Men selvom det var til stor skuffelse for både seere, en tydeligt påvirket Jacob og de resterende bejlere (udover Andreas H., der endte med denne bachelorettes sidste rose), viste Anders og Lissa os her, at det er langt sundere at trække sig end et kæmpe sig udmattet og (emotionelt) ubeskyttet til endestationen.

#6: Vælg en anden end dig selv

Med devisen om, at lige/lignende børn leger bedst, ville Sofie gerne finde en testosteron’sk version af sig selv.

Ham fandt hun allerede ved programmets første roseceremoni, og man spåede længe, at Sofie slutteligt ville kaste sig over sin mr. Madsen.

Men uagtet, at man selv er umådeligt dejlig, er det ikke altid den bedste beslutning at date et IKEA-spejl i fuldfigurs størrelse.

‘Bachelorette’. (Foto: TV 2)

Netop det, blev klart for Sofie, da hun langsomt nærmede sig den rolige københavner Daniel. For under en besynderlige date, hvor en muskuløs mand hældte varm aloe vera i øjnene på dem, spirerede oprigtige følelser, og et match fuld af forskelligheder og potentialer begyndte at tage sin form. 

På finaledagen truer Petra med en håndlavet gun (’Petra elsker våben’ kunne også være et muligt nyt program), og Sofie giver glædeligt den sidste rose til ham, der ikke er en kopi af hende selv, men ham som kan udvikle og supplere hende. Årrhhhh.

Alt var cute og love, og om de to par fortsat er sammen – og om de eventuelt er i gang med at producere nogle podcasts eller nogle enæggede tvillinger – finder vi ud af på tirsdag.

’Bachelorette’ kan ses på TV 2 Play.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af