David Lynch har alvorlig sygdom som følge af rygning

David Lynch har alvorlig sygdom som følge af rygning
David Lynch i dokumentaren 'David Lynch: The Art Life'. (Foto: PR)

David Lynch lider af den alvorlige sygdom lungeemfysem, som skyldes rygning.

Det fortæller han i et interview med filmmagasinet Sight & Sound og har siden bekræftet det i en pressemeddelelse, hvor han meddeler:

»Ja, jeg har lungeemfysem på grund af mine mange år med rygning. Jeg må sige, at jeg nød rigtigt meget at ryge, og jeg elsker tobak – duften, at tænde en cigaret, at ryge dem – men der er en pris at betale for den nydelse, og prisen for mig er lungeemfysem«, skriver han og fortsætter:

»Jeg har ikke røget i over to år. For nylig har jeg haft mange undersøgelser, og den gode nyhed er, at jeg er i glimrende form bortset fra lungeemfysem. Jeg er fyldt op med glæde, og jeg går aldrig på pension. I skal alle vide, at jeg virkelig sætter pris på jeres omsorg«.

I Sight & Sound-interviewet fortæller den 78-årige instruktør bag mesterværker som ‘Twin Peaks’, ‘Mulholland Dr.’, ‘Lost Highway’ og ‘Blue Velvet’, at sygdommen betyder, at han ikke kan gå ud fra sit hjem, da han mangler ilt, hvis blot han går en kort distance.

Derfor åbner han op for, at hans kommende projekter skal kunne instrueres hjemmefra, men han slår altså fast i pressemeddelelsen, at han ikke vil holde op med at arbejde.

David Lynchs seneste store projekt var opfølgeren til ‘Twin Peaks’, ‘The Return’, som udkom i 2017. Hans seneste film er ‘Inland Empire’ fra 2006.

For nylig kom det frem, at han skulle have lavet en serie for Netflix, men den blev droppet midt i pandemien, og Netflix takkede også nej til animationsfilmen ‘Snootworld’, som Lynch har prøvet at realisere i årevis.

Hans seneste projekt er en musikvideo til hans egen sang ‘Sublime Eternal Love’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af