Endelig er Michaela Coel på vej med en ny serie efter ‘I May Destroy You’

Endelig er Michaela Coel på vej med en ny serie efter ‘I May Destroy You’
Michaela Coel i 'I May Destroy You'.

Det er efterhånden fire år siden, at Michaela Coel fik sit helt store gennembrud med serien ‘I May Destroy You’, som hun både skrev, instruerede og spillede hovedrollen i.

På Soundvenue kårede vi den tragikomiske serie om overgreb og traumer som årets næstbedste i 2020, og siden har vi ventet utålmodigt på nyt fra skaberen bag.

Men nu er der endelig en ny serie på vej fra Michaela Coels hånd.

Den hedder ‘First Day on Earth’, er lavet for HBO og BBC sammen med A24, og handler om en britisk forfatter (spillet af Coel selv), som er i både professionel og privat krise. Hun bliver tilbudt et job på en film i Ghana, hvor hendes familie kommer fra, og hendes far stadig bor. Hun håber at genoptage forbindelsen til hjemlandet og sin far, men det går ikke just, som hun havde håbet.

Helt tilbage i 2021 teasede BBC’s dramachef for en ny serie fra Coel, men om det er den samme, som nu er annonceret, er uklart.

Michaela Coel var før ‘I May Destroy You’ blandt andet kendt for at spille hovedrollen i serien ‘Black Earth Rising’, som blandt andet udspillede sig i Rwanda, og man kan jo spekulere i, om det er én af de oplevelser, hun har taget med sig ind i den nye serie.

Også ‘I May Destroy You’ handlede om en forfatter i skrivekrise, så der er i hvert fald et beslægtet tema der.

Ifølge Michaela Coel selv i en pressemeddelelse er ‘First Day on Earth’ da også »endnu en meget personlig historie for mig, som jeg håber vil engagere seere fra hele verden«.

Optagelserne skal starte næste år, så det bliver sandsynligvis først i 2026, at vi får resultatet at se.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af