’House of the Dragon’ sæson 2 afsnit 8: Hov, var det ikke også, sådan sidste sæson sluttede?

Vi kårer ugens scene, klovnagtighed og MVP i den meget ufinalede finale på ’House of the Dragon’ sæson 2.
’House of the Dragon’ sæson 2 afsnit 8: Hov, var det ikke også, sådan sidste sæson sluttede?
'House of the Dragon' sæson 2 afsnit 8. (Foto: HBO)

Ugens scene

Går til Alyn of Hull og hans sammenstød med søslangen. I en serie med ridder-arméer, trolddomskvinder og 13 ildspyende drager finder vi den stærkeste konfrontation mellem to mænd foran en sejlbåd.

Abubakar Salim har spillet den forsagte vrede blændende, og forløsningen synger hvæsende over en knækket stemme, der kun akkurat formår at tilbageholde det fulde raseri over en forarmet barndom i skyggen af glorificerede halvsøskende.

Lord Corlys Seasnakes kunne – trods sin magt og vælde – da heller ikke reagere meget anderledes end at se sådan her ud:

:I

Runner-up:
Lord Larys Klumpfod som hypeman ved Aegon den Andens sengekant.

»Jeg er brændt og forkrøblet«.

»Ja, men det bliver fedt senere«.

»Min tissemand er sprunget i luften«.

»Solen skinner«.

Ugens klovnagtighed

Går til ’Jeg-tager-lige-real-quick-ned-og-snakker-med-fjenden-i-fjendens-lejr’ volume 2: »This time it’s even more personal«.

Alicent og Rhaenyra kan åbenbart teleportere sig direkte ind i selskabsstuen i hverandres beskyttede bastion midt under en borgerkrig.

‘House of the Dragon’ sæson 2 afsnit 8. (Foto: HBO)

Jeg ved ikke, hvordan de gør det. Måske har de en aftale om at skiftes til at prøve et par blå jeans, som på magisk vis kan passe dem begge perfekt, og derefter snakke med hinanden – en gang hver måned – om, hvad de har oplevet, mens de havde bukserne på, eller også tænker jeg på plottet i ’Sisterhood of the Traveling Pants’ fra 2005, men du må da indrømme, at det lugter lidt af det samme.

Runner-up: 
»For at bevise, at du er en værdig kaptajn til at fortjene alliancen med mine brave søfolk, må du besejre mig i vores oldgamle ritual, som er mudderkaaaaaaamp, hahahahahaha. Kom nu, hop i. Vi skal slås i mudderet, hahaha«.

Ugens MVP

Går til Tyland Lannister for at overleve alle sine scener i et mystisk parallelunivers befolket af mærkværdige ørkenpirater uden at blive opløst til en tåge af atomer, suspenderet imellem mørk fantasy og slapstick-comedy, som en slags Schrödingers ambassadør.

Runner-up:
Ser Simon Strong for at varsko Rhaenyra om Daemons mulige forræderi og generelt være en low-key ride-or-die-homie over for dronningens retmæssige magt.

Ugens bundlinje

NU er vi klar til krig. Men hov, det var da også sådan, sidste sæson sluttede? Ja, men nu er vi mere klar. Og når næste sæson slutter, er vi super-duper-klar.

Hvorom alting er, ser optakten til sammenstødet nu anderledes ud. Rhaenyras hvervning af tre pøbelriddere stiller hende langt stærkere i luften end den grønne opposition.

‘House of the Dragon’ sæson 2 afsnit 8. (Foto: HBO)

Med Daemon i fold er hold sort også konsolideret, mens hold grøn er spredt for alle vinde. Aegon er på vej i landflygtighed, Alicent plotter overgivelse, Aemond brænder alt, hvad der rører sig, og Otto Hightower sidder åbenbart i fængsel (hvor og hvorfor vides ikke).

Til gengæld er Tyland på vej med en armé af underlige sørøvere, samtidig med at fodtropperne marcherer fra Lannister-land og Hightower-hjemmebane mod Rhaenyras front. Alle står klar, dragerne basker, stålet rasler, og stormen står for døren. Anden sæson blev stilheden før.

Hermed vandrepokaler:

Ugens Red Pill

Går til gudetræets ayahuasca-harpiks for at vise Daemon den ottende sæson af ’Game of Thrones’, hvilket gjorde ham så bange, at han hoppede ind i hovedplottet.

Ugens Cole Pill

Hr. Hjelmehår, den simpende slagsbror, Criston Knaldfeber – kært barn har mange navne. Det har Criston Cole også. I denne uge var han ’Criston Den Baserede’ med en ukarakteristisk gribende skarphed.

»Perhaps all men are corrupt. And true honor is like a mist that melts in the morning«.

Fortæl det til Twitter.

Sæsonens dyr!

Klart den vigtigste pris. Efter mange gode kandidater – rottefængerens hund (terrier-mix), Alicents kedelige brors velklædte hest og en pokkers masse drager – går prisen i sidste ende til den abe, der var i forgrunden af den første scene i ugens afsnit i omtrent syv sekunder.

Det virker måske ikke fair, men her er noget, som kun få personer ved: nemlig at det er selvsamme abe, som har skrevet manuskriptet til alle Daemons Harrenhall-scener sammen med et uendeligt antal andre aber foran et uendeligt antal skrivemaskiner, indtil deadline var nået, og det blev, som det blev.

Ses om to år.

’House of the Dragon’ kan ses på Max.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af