Jenna Ortega udpeger præstationen, der fik hende til at være skuespiller

Jenna Ortega udpeger præstationen, der fik hende til at være skuespiller
Jenna Ortega i 2023. (Foto: Randy Shropshire/Getty Images for Paramount+)

Jenna Ortega er de seneste år blevet en af Hollywoods mest eftertragtede stjerner med Netflix’ gigantiske hit ‘Wednesday’ som bannerføreren foran fine præstationer i alt fra ‘You’ til ‘X’ og ‘Scream’-franchisen.

Den 21-årige amerikaner startede med at spille skuespil i en ganske ung alder, og det var en helt særlig børnepræstation, der inspirerede hende til at forfølge den karrierevej, fortæller hun i et nyt portrætinterview med Vanity Fair.

Da hun var ikke meget mere end seks år, så hun actionfilmen ‘Man on Fire’ med Denzel Washington og Dakota Fanning, og filmen »ændrede hele kursen for min eksistens«, fortæller hun i interviewet.

Dakota Fanning var ni år, da hun i Tony Scott-filmen fra 2004 spillede en pige, som Denzel Washingtons CIA-agent gør alt for at beskytte, efter hendes forældre bliver dræbt i Mexico City.

Efter at have oplevet Fannings præstation besluttede Ortega at forfølge skuespillet, og inden længe kørte hendes mor hende rundt til auditions i Los Angeles dag ud og dag ind. Hendes første lille rolle kom som skudoffer i ‘CSI’, hvorefter hun landede en fast rolle i den populære serie ‘Jane the Virgin’ og Disney-serien ‘Stuck in the Middle’.

Resten er, som man siger, historie, og Ortega kan nu vælge og vrage mellem roller. Hendes næste store film er lige på trapperne i form af Tim Burtons ‘Beetlejuice Beetlejuice’, der får premiere på Venedig-festivalen i slutningen af august.

‘Man on Fire’ fik ingen glødende modtagelse ved premieren, men er steget i anseelse i takt med den fornyede påskønnelse af Tony Scott efter hans død.

I en artikel fra 2022 hyldede Soundvenues Jakob Freudendal filmen og skrev, at den »som medrivende actionfilm, dybtfølt karakterstudie, virtuost formeksperiment og skarp samfundskritik er ligaer over de actionfilm, vi 20 år senere bliver spist af med«.

Den purunge Ortega havde med andre ord god smag!

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af