Ny ‘Megalopolis’-trailer trukket tilbage efter skandaløs fejl: »Vi kludrede i det«

Ny ‘Megalopolis’-trailer trukket tilbage efter skandaløs fejl: »Vi kludrede i det«
Adam Driver i 'Megalopolis'. (Foto: PR)

I går aftes dansk tid landede første fulde trailer til Hollywood-legenden Francis Ford Coppolas nye storfilm ‘Megalopolis’. Kort efter blev traileren ifølge Indiewire trukket tilbage, og årsagen til dette er temmelig skandaløs.

Traileren lagde ud med at citere en række anmelderes negative vurderinger af Coppolas tidligere film ‘The Godfather’, ‘Apocalypse Now’ og ‘Dracula’. Disse film delte ved deres premierer vandene blandt anmeldere, men (særligt de to førstnævnte) bliver i dag anset som mesterværker af flertallet.

En ret genial idé, da ‘Megalopolis’ ligeledes fik en blandet modtagelse ved verdenspremieren på årets Cannes-filmfestival, hvor Soundvenues Jakob Freudendal uddelte fem begejstrede stjerner.

Problemet med disse citater i traileren var bare bare, at en del af dem var falske, hvilket blandt andre Vulture kunne rapportere.

For eksempel citerede traileren Roger Ebert for at have kaldt ‘Dracula’ en »triumf for stil over substans«. Det har han rigtignok skrevet, men bare om en anden film, nemlig Tim Burtons ‘Batman’. Indiewire påpeger, at Ebert faktisk var begejstret over Coppolas ‘Dracula’ i sin anmeldelse i 1992.

En anden afdød amerikansk filmkritiker, Pauline Kael, blev i videoen citeret for at have beskrevet ‘The Godfather’ som værende »formindsket af sin artsiness« – et citat, som Vulture ikke kan finde nogen steder. Hendes anmeldelse i The New Yorker af filmen fra 1972 var derimod yderst positiv.

Nu har Lionsgate, filmstudiet bag den amerikanske distribution af ‘Megalopolis’, altså trukket traileren tilbage. I samme ombæring siger de undskyld i en pressemeddelelse.

»Lionsgate tilbagekalder straks vores trailer til ‘Megalopolis’. Vi giver vores oprigtige undskyldning til de involverede kritikere og til Francis Ford Coppola og amerikanske Zoetrope for denne utilgivelige fejl i vores undersøgelsesproces. Vi kludrede i det. Vi beklager«, skriver de.

En dansk premieredato på ‘Megalopolis’ er endnu ikke annonceret.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af