‘Sideways’-instruktør Alexander Payne laver en film på … dansk!

‘Sideways’-instruktør Alexander Payne laver en film på … dansk!
Paul Giamatti og Alexander Payne tidligere i år. (Foto: Emma McIntyre/WireImage)

Okay, den havde vi ikke lige set komme.

Den anerkendte amerikanske instruktør Alexander Payne – der står bag film som ‘Election’, ‘Sideways’, ‘The Descendants’, ‘Nebraska’ og senest ‘The Holdovers’ – er i gang med at lave en film, der skal udspille sig på dansk.

Det rapporterer Screen Daily, der har talt med instruktøren på Sarajevo Film Festival. Han afslører ikke, hvad filmen skal handle om, men fortæller, at han kan søge europæisk funding, fordi han er græsk statsborger. Han skal nu skrive manuskriptet til filmen.

Alexander Payne har tidligere arbejdet på en film for Netflix med Mads Mikkelsen i hovedrollen, der baseret på mesterforfatteren Karl-Ove Knausgårds artikelserie i The New York Times skulle handle om en journalist, der tager på roadtrip med sin teenagedatter gennem USA, mens han skriver på en historie for en avis. Manuskriptet skulle skrives af den anerkendte norske forfatter Erlend Loe.

Det projekt faldt desværre til jorden kort før optagestart, men om det er den historie, der nu er forvandlet til det dansksprogede projekt, er tvivlsomt – om end ikke umuligt. Måske den danske forbindelse til Mads Mikkelsen med videre alligevel har sat tanker i gang, og det ville ikke undre os, hvis den danske verdensstjerne er involveret i det kommende projekt, selvom det naturligvis er rene gisninger på nuværende tidspunkt.

Alexander Payne er gennemgået en turbulent tid i sin karriere med anklager om overgreb, men fik et comeback med ‘The Holdovers’, der fik fem Oscar-nomineringer.

Om det er historierne bag scenetæppet, der nu har sendt Payne til Europa, vides ikke, men spændende bliver det da i hvert fald at se, hvordan en af USA’s dygtigste filmskabere tackler instruktion på dansk.

Det kræver nok i hvert fald nogle kompetente danske samarbejdspartnere.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af