Tre weekend-anbefalinger: Kit Harington og DR-prinsesserne er tilbage

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger:  Kit Harington og DR-prinsesserne er tilbage
'Prinsesser fra blokken – otte år senere'. (Foto: Eva Rødbro/ DR)

1. Streaming: Et hjerteskærende gensyn

Man kan godt komme til at savne de gode gamle DR3-dage (dengang Kesi var 22 år), hvor vi væltede os i friske dokumentariske indblik i øjenhøjde med såvel unge kongelige balletstjerner som sugardatere.

Nu er et af DR3-epokens største hits tilbage, og selvom det er seværdigt, er det bestemt ikke fornøjeligt. I ’Prinsesser fra blokken – otte år senere’ tjekker instruktør Eva Marie Rødbro igen ind hos fire af de kvinder, der fangede Danmarks opmærksomhed med trance og selvbruner i blodårene tilbage i 2016.

Og ifølge Soundvenues anmelder Luna Ehlers gør gensynet »næsten for ondt«. Til gengæld er anden sæson også stadig en »en systemkritisk fuckfinger til alle, der lukker øjnene for Danmarks klasseproblematik«

’Prinsesser fra blokken – otte år senere’ kan ses på DRTV.

‘Industry’ sæson tre. (Foto: Max)

2. Streaming: Se nu tidens vildeste serie, please!

Jeg kender rundt regnet ingen, der har set ’Industry’. HBO-serien slår faktisk næsten rekord i usethed.  

Også selvom jeg allerede har plæderet for, at flere skulle få øjnene op for serien om de mere eller mindre sindssyge unge London-børsmægleres eskapader.

Nu er den tredje sæson landet med flere penge, mere fokus og Kit ‘Jon Snow’ Harington som en opportunistisk etisk energi-CEO, der ikke blot er pisseirriterende, men dertil vild med urinsex. De timelange afsnit er så intense og afstumpede, at de er som skabt til at se i ugentlige installationer.

’Industry’ er den vildeste serie lige nu! Nu må, hvis ikke alle, så bare nogen komme ind i kampen. Så kan vi have det dårligt sammen, mens vi ikke forstår, hvad der foregår i valutahandler og gysende short-manøvrer på aktiegulvet i Pierpont!

Please, please, please, som Sabrina Carpenter synger.

’Industry’ kan ses på Max – første afsnit af tredje sæson er ude med nyt hver mandag.

‘Sex’. (Foto: Camera Film)

3. Biograf: Skorstensfejernes sexfantasier

Der er topkarakter til norske Dag Haugeruds ’Sex (drømme) (kærlighed)’, der i hvert fald ikke kan beskyldes for at være uoriginal.

Komedien undersøger seksualitet og lyst i uvante omgivelser: gennem samtaler mellem to skorstensfejere, der bekender erotiske fantasier over for hinanden.

Én har sexdrømme om David Bowie, mens den anden ud af det blå har haft sex med en mand for første gang midt i arbejdet. Som titlen ’Sex (drømme) (kærlighed’) afslører, rummer filmen dog mere end kødets lyst.

»Med den gennemgående finurlige tone bliver man taget godt og grundigt på sengen, når ’Sex’ byder på ægte rørende øjeblikke«, skriver Soundvenues Morten Kildebæk.

’Sex (drømme) (kærlighed)’ kan ses i biografen.

Set det hele? Tjek sidste uges weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af