’English Teacher’: Den mest overraskende komedieserie længe

’English Teacher’: Den mest overraskende komedieserie længe
'English Teacher'. (Foto: Disney+)

Skal du se én komedieserie i år, er ’English Teacher’ et godt bud.

Hvilket er overraskende, for foruden at have årets mest banale titel lyder plottet så kedeligt, at jeg nær havde slukket, før jeg overhovedet havde trykket start.

Serien følger Evan, en homoseksuel highschool-engelsklærer, der forsøger at balancere de umulige krav fra elever og deres forældre i en moderne tidsalder. Gab.

Men man skal ikke have set mange minutter, før det står klart, at vi har at gøre med en af de skarpeste og sjoveste komedieserier længe.

Brian Jordan Alvarez har skabt serien og spiller selv hovedrollen som Evan, der introduceres iført den klassiske læreruniform – brune kakibukser, lyseblå skjorte og selvfølgelig en Toyota Prius – mens han vildt danser til ’Maniac’.

‘English Teacher’. (Foto: Disney+)

En filmisk erklæring, der elegant sætter tonen for resten af serien, som er fyldt med stereotyper, arketyper, eventyrlig atmosfære og ironisk distance, hvor alle politiske emner bliver holdt i så strakt arm, at de næsten bliver tabt på gulvet.

Men kun næsten.

Austin, den liberale oase i konservative Texas, er scenen for Evans udfordringer i en tid, hvor både den hårdkogte konservatisme og den progressive liberalisme trækkes hårdere og hårdere op.

Evan, der selv er en relativt woke minoritet, overgås af elever, der er så progressive, at de ender med at bide sig selv i halen og blive fordomsfulde, alt imens han også konfronteres med velmenende kolleger af den gamle værdipolitiske skole og direkte homofobiske forældre.

I første afsnit bringes Evan job i fare, da en tidligere elevs mor har indgivet en officiel klage, fordi Evan har kysset sin mandlige kæreste (Jordan Firstman) foran eleven. Bare rolig – det er langt sjovere, end det lyder.

I andet afsnit får Evan assistance fra en dragqueen (Trixie Mattel) i sit forsøg på at forbedre fodboldholdets cheerleading-evner forud for en højspændt såkaldt powderpuff-kamp. En gammel tradition, hvor pigerne spiller amerikansk fodbold, mens drengene cheerleader.

‘English Teacher’. (Foto: Disney+)

I tredje afsnit står Evan over for en ugidelig elev, der har selvdiagnosticeret sig med »asymptomatisk Tourettes syndrom« – en tilstand, hvor symptomerne ikke viser sig på nogen måde.

Fjerde afsnit handler om skoleskyderi … eller lærerne starter i hvert fald en gun-club på skolen, og Evan ønsker at lukke den.

Vi er her, der og alle vegne på spektret af woke-emner, men serien præsenterer dem på en så charmerende og intelligent måde, at det ikke føles som hverken lektier eller leflende for politisk korrekthed.

Tænk en mere balstyrisk og skarpere udgave af ’Abbott Elementary’ blandet med ’Community’s rapid fire-dialog og ’Schitt’s Creek’s bingeværdighed.

Mens karaktererne og deres relationer indimellem for lov at overdøve de skarpladte komediekanoner med sød musik og komplicerede følelser.

‘English Teacher’. (Foto: Disney+)

’English Teacher’ er samtidig helt sin egen. En kærlighedserklæring fra Brian Jordan Alvarez til Gen Z, boomers, millennials, den underbetalte skolelærer, minoriteter såvel som majoriteten og ikke mindst sig selv.

Serien rammer en perfekt balance mellem den evige onlinehumor, der præger Gen Z og TikTok-trends, og den presserende udfordring for voksne, som tidligere var bannerførere for progressive tanker, men som nu kæmper for at følge med.

Det er en sjældenhed, at en serie formår at tackle Gen Z uden at virke, som om den er skrevet af en flok dinosaurer i bedste »How do you do, fellow kids«-stil.

Det skyldes nok især, at Brian Jordan Alvarez selv er et Gen Z-fænomen, selvom han er 37 år. Han opnåede tidlig succes med YouTube-serien ‘The Gay and Wondrous Life of Caleb Gallo’ fra 2016, men det var under pandemien, at han virkelig gik viralt med accenter og ansigtsfiltre under alteregoet TJ Mack på TikTok.

Med ’English Teacher’ sparker Alvarez døren eftertrykkeligt ind på sitcom-scenen, så man skriger efter mere.


Kort sagt:
’English Teacher’ er den største komedieserieoverraskelse længe. Se den!

Anmeldt på baggrund af de fire første afsnit.

’English Teacher’. Serie. Skaber: Brian Jordan Alvarez. Medvirkende: Brian Jordan Alvarez, Stephanie Koenig, Sean Patton, Enrico Colantoni m.fl. Spilletid: 8 afsnit af ca. 20 minutter. Premiere: Kan ses på Disney+.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af