Gysermester Mike Flanagan på vej med karrierens »mest skræmmende film« – baseret på horrorklassiker

Gysermester Mike Flanagan på vej med karrierens »mest skræmmende film« – baseret på horrorklassiker
'The Exorcist'. (Foto: PR)

Mike Flanagan har de seneste år indtaget tronen som en ny tids gysermester med Netflix-serierne ‘The Haunting of Hill House’, ‘The Haunting of Bly Manor’ og ‘Midnight Mass’, og senest instruerede han også ‘The Shining’-opfølgeren ‘Doctor Sleep’.

Nu arbejder han på en overhaling af den klassiske ‘The Exorcist’-franchise, og der er tilsyneladende store ting i vente.

»Der er en mulighed for at gøre noget, som jeg mener aldrig er blevet gjort inden for franchisen – noget, der hædrer, hvad der kom før, men ikke er bygget på nostalgi«, siger instruktøren i et nyt interview med The Hollywood Reporter.

»Jeg så simpelthen en mulighed for at lave den mest skræmmende film, jeg nogensinde har lavet. Jeg ved, forventningerne er høje. Ingen er mere intimideret end mig«, fortsætter han.

‘Exorcisten’-franchisen var ellers erklæret død, efter ‘The Exorcist: Believer’ floppede, men da det anerkendte produktionsselskab med gyserspeciale, Blumhouse, købte rettighederne for efter sigende 400 millioner dollars, lovede de et »radikalt nyt take« på den gamle fortælling. Og det er altså det, Flanagan nu er i gang med at realisere.

Det er dog ikke det eneste projekt, instruktøren er involveret i. Lige nu præsenterer han sin nye film, ‘The Life of Chuck’, på Toronto Film Festival, mens han også arbejder på en ny version af Stephen Kings ‘The Dark Tower’, som danske Nikolaj Arcel tidligere har filmatiseret med begrænset succes.

Tidligere har Flanagan instrueret film som ’Oculus’, ’Hush’, ’Ouija: The Origin of Evil’ og ‘Gerald’s Game’.

Det vides endnu ikke, hvornår Flanagans ‘The Exorcist’-film rammer biograferne.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af