Soundvenue streamer: Tre anbefalinger til weekenden – et smukt venskab af fuldskab, nudisme og drengestreger

Soundvenue streamer: Tre anbefalinger til weekenden – et smukt venskab af fuldskab, nudisme og drengestreger
Brad Pitt og George Clooney i 'Wolfs'. (Foto: Apple TV+)

1.  Pitt & Clooney overstråles af ’Euphoria’-talent

På en måde ville jeg gerne have det panser, der kunne modstå en film, som halvdovent er bygget op omkring, at vennerne Brad Pitt og George Clooney kan hygge sig med selvironiske stikpiller og indbyrdes banter.

Men ak. Da jeg så ’Wolfs’ under filmfestivalen i Venedig, måtte jeg alligevel overgive mig til fortællingen om de to aldrende fixers og ensomme ulve, der pludselig begge hidkaldes til at rydde op, efter en ung mand falder fatalt fra dobbeltsengen på en kvindelig statsanklagers hotelværelse.

Nu er filmen – instrueret af ’Spider-Man’-instruktør Jon Watts – så ude direkte på streaming hos Apple, der har betalt gildet, og er man som jeg skeptisk efter den første halve times lidt generiske oplæg, så hæng i til Austin Abrams bogstaveligt talt vågner i filmen og bringer uimodståelig naiv charme til affæren.

’Euphoria-talentet fremkalder et ret skønt billede af Pitt og Clooney som vrangvillige fosterforældre, der efterhånden sender ’Wolfs’ i en både øm og komisk retning. – JLU

’Wolfs’ kan ses på Apple TV+

‘Wingman’. (Foto: Troels Rasmus Jensen/ DR)

2. En fantastisk stemme

Hvordan lyder ens stemme, når man aldrig har kunne bruge den? 

Det er et af mange fascinerende, dybe, men også lavpraktiske emner, DR-dokumentaren ‘Wingman’ tager fat i, som jeg aldrig har tænkt over.

Som noget af det allerførste skal hovedpersonen Jeppe nemlig vælge en skuespiller, der skal læse hans inderste tanker op i dokumentarens voice-over. Det kan han ikke selv gøre, fordi han har cerebral parese og ikke kan tale i almindelig forstand. Men ‘Wingman’ viser umådeligt flot, hvor rigt både hans indre og ydre liv er alligevel. 

Ikke mindst på grund af fortællingens centrale kærlighedshistorie mellem Jeppe og hans venner og hjælpere David og Kåre. Aldrig er et venskab bundet sammen af passion for nudisme, fuldskab og næsten filmiske drengestreger set skildret så smukt og rørende. – MJK

‘Wingman’ kan ses på DR

‘His Three Daughters’. (Foto: Netflix)

3. En forrygende skuespiltrio på Netflix

Netflix får megen røg for kvaliteten i deres filmproduktion, men nogle gange kan de godt genkende guld, når de står med det i hænderne. Streaminggiganten købte ’His Three Daughters’ for et større millionbeløb under sidste års Toronto-festival, og nu kan vi så alle grine og græde over den forrygende skuespiltrio Natasha Lyonne, Elizabeth Olsen og Carrie Coon i centrum for Azaze Jacobs film.

Trioen spiller tre søstre, som modvilligt må komme hinanden ved, da deres far ligger for døren, og Soundvenues Morten Kildebæk skriver i sin begejstrede anmeldelse:

»Med ’His Three Daughters’ har Jacobs begået sit hidtil mest velskrevne manuskript, der samtidig beriges med skuespiltrioens forrygende evner. Lyonne, Olsen og Coon indtager hver deres fejlbarlige søster med overbevisende og til tider morsom kompromisløshed«. – JLU

’His Three Daughters’ kan ses på Netflix

Set det hele? Tjek vores anbefalinger fra sidste fredag.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af