Soundvenue streamer: Tre anbefalinger til weekenden – uigenkendelig Colin Farrell og glemt dramaguld

Hver fredag fremhæver vi tre film eller serier fra streamingtjenesterne, der kan gøre din weekend lidt bedre.
Soundvenue streamer: Tre anbefalinger til weekenden – uigenkendelig Colin Farrell og glemt dramaguld
'The Penguin'. (Foto: HBO)

1. Colin Farrell er Tony Soprano

Medier har en tendens til at bruge ordet »uigenkendelig« i flæng om skuespillere, der har taget en paryk og syv kilo på, men Colin Farrell er vitterligt ikke til at kende i rollen som Oscar ’Pingvinen’ Cobb i HBO’s spinoffserie på ’The Batman’ i Robert Battinson-udgaven.

Forklædt bag proteser, makeup og Tony Soprano-læderjakke fortsætter Farrell i rollen, hvor historien slap i slutningen af filmen. Gothams gangsterboss Carmine Falcone er død og efterlader sig et magtvakuum, som den snu og opportunistiske mafiamellemleder Oz ser sit snit til at udnytte.

I det første afsnit, der er ude nu, tager han et impulsivt og blodigt skridt op i magthierarkiet, mens han får Falcones datter Sofia, spillet af uforlignelige Cristin Milioti, på nakken. Afsnittet foregår nærmest blot over en meget lang dag i det pingvinske liv, og det er både intenst, ’Sopranos’-emmende og stedvist humoristisk.

Soundvenues anmelder har set hele serien og er mere forbeholden (anmeldelsen rammer i morgen), men første afsnit kan man i hvert fald roligt give en chance. – JLU

’The Penguin’ kan ses på Max

‘My Brilliant Friend’ sæson 4. (Foto: HBO)

2. Du har brugt de seneste seks år af dit liv forkert

Den er på italiensk, jeg skal læse bøgerne først, og er der ikke lidt Dolmio-neorealisme over kulisserne?

Jeg har kun haft skodundskyldninger for ikke at gå i gang med HBO-versionen af Elena Ferrantes bøger om veninderne Lenú og Lilas vej fra skolepiger i den napolitanske slum til voksne kvinder. Efter at have læst Freja Dams glødende anbefaling af ‘My Brillant Friend’, der er kriminelt overset på fjerde sæson, var der ingen vej udenom. Og jeg kan kun anbefale alle andre idioter at følge trop.

Der gik ikke længe, før jeg var klar over, at jeg har brugt de seneste seks år af mit liv forkert. Allerede i første afsnit var jeg dybt opslugt af pigelivet og venindebåndet og tæt på at fælde en tåre over en følelsesladet stenkastningssekvens. – MJK

’My Brilliant Friend’ kan ses på Max

‘Slow Horses’ sæson 4. (Foto: Apple TV+)

3. Man kan se på ham, at han lugter

Tidens bedste hyggekrimi? Nogle sværger til ’Only Murders in the Building’, men jeg er klart mere til de gamle spionheste i ’Slow Horses’, der nu er tilbage med sæson 4.

Baseret på Mick Herrons populære bøger handler Apple-serien, som i søndags vandt en Emmy for bedste manuskript, om en gruppe fuckups fra den britiske efterretningstjeneste MI:5, som hverken kan bruges eller fyres. Ført an af Gary Oldmans Jackson Lamb, som er lige så brillant, som han er gennemført gusten med sine konstante byge af fornærmelser og prutter. Man nærmest mærker hans dunst ud gennem skærmen.

Den nye sæson starter lige så pirrende som altid med både en bilbombe i London og et mystisk drab, og der er garanti for et intelligent spændingsplot og hyggeligt selskab. – JLU

’Slow Horses’ kan ses på Apple TV+

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af