Tre fremragende Emmy-vindere får ingen opmærksomhed – så det får de her

Det var ikke kun ’The Bear’, ’Shogun’ og ’Baby Reindeer’, der løb med Emmy-statuetter i nat. Længere nede af vinderlisten finder man tre seriesmaragder, som i den grad fortjener at blive holdt op mod lyset.
Tre fremragende Emmy-vindere får ingen opmærksomhed – så det får de her
'Fargo'-skuespiller Lamorne Morris med sin Emmy-statuette. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

En lille håndfuld serier løb med al opmærksomheden, da den 76. Emmy Awards – tv-verdenens svar på Oscar-showet – fandt sted i Peacock Theatre i Los Angeles søndag aften amerikansk tid.

Netflix’ stalkerhit ’Baby Reindeer’ dominerede nemlig feltet for Bedste Miniserie. Den episke ’Shogun’ om fortidens Japan triumferede i Bedste Dramaserie. Og kokkefænomenet ’The Bear’ vandt pris efter pris i kategorien for Bedste Komedieserie, om end den blev overhalet af komikerdarlingen ’Hacks’ på målstregen, da hovedprisen skulle overrækkes.

Når tre-fire serier sidder så tungt på læsset gennem et helt show, bliver der sjældent mange overskrifter tilovers til vinderne med færre statuetter under armen.

Men sådan skal det ikke være. Ved nattens uddeling hjemtog tre fremragende serier nemlig en pris hver, og de fortjener på hver deres måde mindst lige så meget opmærksomhed som ovennævnte scenestjælere. De hører faktisk alle tre til blandt de seneste års bedste serier overhovedet.

Så hvis du ikke allerede har set dem, er anbefalingen hermed givet videre:

Juno Temple og Jon Hamm i ‘Fargo’ sæson 5. (Foto: FX)

1. ’Fargo’ sæson 5

Efter en lunken sæson 4 skruede serieskaber Noah Hawley i den grad op for blusset i sin fænomenale serieantologi løst baseret på Coen-brødrenes filmklassiker.

Juno Temple var fuldkommen forrygende som en all american-husmor, der med vold og magt bekæmpede to brutale kidnappere, men stadig blev tvunget til at konfrontere sin traumatiske fortid og ikke mindst selveste Jon ’Don Draper’ Hamms ualmindeligt gemene røvhul af en selvbestaltet borgmester.

Temple og Hamm var begge Emmy-nomineret, men det var dog Lamorne Morris, der velfortjent hjemtog seriens ene statuette for sin rolle som den hårdt prøvede state trooper Whit Farr, der sympatisk og såret allierer sig med Temples Dorothy Lyon.

Om man så har set de andre sæsoner ’Fargo’ eller ej (hvilket man bør), skal denne femte sæson opleves for sin vanvittigt spændende, sjove og konstant overraskende crime-tour de force.

Kan ses på Disney+.

‘Ripley’. (Foto: Lorenzo Sisti/Netflix)

2. ’Ripley’

Jeg har tidligere udråbt Netflix-serien baseret på Patricia Highsmiths berømte psykopatsvindler som »den flotteste tv-serie, jeg nogensinde har set«.

Og jeg var derfor også begejstret for at se, at seriens forfatter og instruktør Steven Zaillian vandt en Emmy for sin instruktion af alle otte afsnit. Zaillian orkestrerer nemlig overlegent den velkendte historie om undermåleren Tom Ripley, der indynder sig hos et mystisk amerikansk velhaverpar i Italien og efterlader sig et drabeligt spor. Dels ved at lade Italiens sceniske bagtæppe optræde fascinerende obskurt i minutiøs sort-hvid, dels ved at opbygge suspense med en Hitchcock’sk sans for knugende stemninger.

Serien var Emmy-nomineret for bedste afsluttede serie, men kan Zaillian holde niveauet oppe, er ’Ripley’ en af de få serier, der gerne må bryde miniserielænkerne og følge op med en sæson 2.

Kan ses på Netflix.

‘Slow Horses’. (Foto: Apple TV+)

3. ’Slow Horses’

Will Smith vandt en Emmy for sit manuskript til afsnittet ’Negotiating with Tigers’ fra tredje sæson af sin Apple TV+-serie ’Slow Horses’.

»Tag det roligt – mit navn til trods kommer jeg med fred«, sagde den kridhvide britiske serieskaber i sin takketale med henvisning til sin mere berømte navnebrors Oscar-eskapader.

Helt fredelig er Smiths krimiserie dog heldigvis ikke, tværtimod er der mord, konspirationer og trusler mod demokratiet på spil i den bedste hyggekrimi, man finder på tv i disse år. Gary Oldman har sit seniorlivs rolle som den aldeles usle MI:5-outsider Jackson Lamb, der styrer sit hold af tiloversblevne spioner med sarkastiske bemærkninger, svedlugt og indædt drikfældighed.

De omsiggribende plots er både intelligente og overraskende, kemien blandt gruppen af misfits bliver bedre og bedre, som serien skrider frem, og sæson 4 er lige kommet på Apple TV+. What’s not to like?

Kan ses på Apple TV+.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af