Tre weekend-anbefalinger: Med død influencer, shitstormramt blockbuster og højintens thriller kommer ingen til at kede sig

Tre weekend-anbefalinger: Med død influencer, shitstormramt blockbuster og højintens thriller kommer ingen til at kede sig
'The Perfect Couple'. (Foto: Netflix)

1. Streaming: Susanne Biers perfekte par

Rige mennesker vs. strandvasker er en af den slags fuldfede krimikombinationer, der går igen af en grund.

Denne gang i Susanne Biers Netflix-serie ’The Perfect Couple’.

Her tager et bryllup i Winbury-familien (der bor i en milliardejendom i det pittoreske Nantucket og ifølge bryllupsplanlæggeren er »børnesexring på en ø«-rige) en mørk drejning, da et lig bliver fundet på stranden på morgenen, hvor sønnen af Nicole Kidmans lede matriark og Liev Schreibers DILF skal giftes med en smuk plebejer (Eve Hewson).

Liget er brudens bedste veninde og den nu døde influencer Merritt, som bliver spillet af Meghann Fahy, der allerede har bevist sit værd inden for luksuriøse mordmysterier i sæson to af ’The White Lotus’. Og som tiden spoles tilbage, når vi igennem karaktergalleriet af mistænkte og mere eller mindre velhavende svin.

»Som ‘The Undoing’ med plot«, skriver The Guardians anmelder storrosende, og det lyder ikke dårligt.

‘The Perfect Couple’ kan ses på Netflix.

Don Johnson og Aaron Pierre i ‘Rebel Ridge’. (Foto: Netflix)

2. Streaming: En ualmindeligt god omgang hævn

Især på actionfronten kan Netflix være en stenet pølsefabrik af gennemsnitlighed. Heldigvis er der nu landet en hævnthriller, der er ualmindeligt god.

Den unge mand Terry er på vej på cykel med hårdttjente 36.000 dollars i kontanter, som han har sparet op til at betale sin fængslede fætters kaution.

Da et par tarvelige poltibetjente stopper ham og konfiskerer pengene med (racistisk) mistanke om, at han sælger stoffer, må han se magtesløst til i frygt for at miste livet. Hjemme på stationen holder politichefen Sandy Burne (spillet totalt afstumpet af Don Johnson) hånden over dem. Senere sætter han sig dog for at få sin hævn på frydefuld vis.

»Det er længe siden, jeg har haft så højintens en filmoplevelse hjemme foran tv-skærmen. Fra første scene er der et kolossalt pres på Terry, som nægter at give op, men samtidig skal gøre alt, hvad han kan, for ikke at blive arresteret eller udsat for politivold«, skriver Soundvenues Morten Kildebæk i sin femstjernede anmeldelse.

‘Rebel Ridge’ kan ses på Netflix.

‘It Ends with Us’. (Foto: SF Studios)

3. Biografen: Gør nu bare, som Blake Lively sagde

Lige så tonedøve elementer den tøsehyggelige promokampagne for ’It Ends with Us’ som bekendt har budt på, kunne jeg ironisk nok godt have brugt en venindeflok og et stort glas vin til at fordøje oplevelsen, som jeg i stedet havde helt for mig selv til en solovisning.

Jeg forstår fuldt ud, at man har forsøgt at gøre filmen til en kollektiv begivenhed. For uanset om man bliver revet følelsesmæssigt rundt af den übersimple historie om blomsterhandlerens farlige møde med den hotte neurokirurg eller griner ad de imponerende mange mærkelige tøjkombinationer (netstrømper under natbukser og uendelige opvisning i håndværker-galla), er man garanteret en samtaleemner.

Så gør nu bare, som det shitstorm-ramte blockbusterfænomens hovedperson Blake Lively sagde: »Grab your friends. Wear your florals!« Se ‘It Ends with Us’ og skam dig ikke. Det er den bedste dårlige film, jeg har set længe!

’It Ends with Us’ kan ses i biografen.

Set det hele? Tjek sidste uges weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af