Tre weekend-anbefalinger: Overset seriegeni er tilbage med guddommelig underholdning

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Overset seriegeni er tilbage med guddommelig underholdning
Jeff Goldblum som Zeus i 'Kaos'. (Foto: Netflix)

1. Streaming: Jeff Goldblum som Zeus

Den sortkomiske coming of age-serie ‘The End of the F**cking World’ har efterhånden mange år på bagen, men endelig er dens skaber Charlie Covell tilbage på Netflix – og endnu engang handler det om verdens ende.

’Kaos’ har været undervejs i små fem år, men lader heldigvis til at være hele ventetiden værd.

Ikke mindst fordi den både spændende og satiriske fortolkning af de græske guder passer perfekt ind i tidens popkulturelle besættelse af selvsamme uudtømmelige vanvidsmytologi (herhjemme for nylig repræsenteret af Sofie Riise Nors’ skarpe graphic novel ’Jeg var din muse’).

På Olympen stresser Jeff Goldblums komiske Zeus over en rynke i sin pande, der muligvis varsler hans undergang. På jorden møder vi Eurydike (en kvinde der keder sig) og musikeren Orfeus (en slikket Hozier-type), og til at binde det hele sammen hænger Prometheus (spillet af Stephen Dillane/ Stannis Baratheon) på sin klippe som fortæller med et ørnenæb i indvoldene.

Uanset hvor meget man ved om de gamle myter, tegner ’Kaos’ til at blive guddommelig underholdning.

’Kaos’ kan ses på Netflix.

‘Do Not Expect Too Much from the End of the World’. (Foto: Camera Film)

2. Biograf: Sylespids satire

Rumænsk film er ikke nødvendigvis et buzzword, der får folk til at styrte i biografen, og det er spilletiden på små tre timer heller ikke. Men Guldbjørn-vindende Radu Judes aktuelle ’Do Not Expect Too Much from the End of the World’ skal ses!

Her kommer man på en imponerende tur rundt med den unge kvinde Angela, der arbejder intenst på at nå i mål med en reklamevideo for en problematisk østrigsk byggevirksomhed. Indimellem sine mange gøremål filmer hun også videoer under dække af et TikTok-filter, der forvandler hende til det kvindefjendske alterego Bobita.

Soundvenues Jakob Freudendal kalder værket »en lige dele ustyrligt morsom og trøstesløs rejse« , der også spejler nutidens »malstrøm af billeder«.

Husk at øve dig på titlen hjemmefra, så du ikke går kold ved billetlugen.

’Do Not Expect Too Much from the End of the World’ kan ses i Gloria i København og Øst for Paradis i Århus.

‘Only Murders in the Building’ sæson fire. (Foto: Disney+)

3. Streaming: Jeg hader ordet hyggekrimi, men …

… man bliver både underholdt og glad af at se ’Only Murders in the Building’, og man skal derfor ikke se sig for fin til at more sig med »tidens mest hyggelige whodunnit«, som Soundvenues Peter Kruse Dam Jensen giver fem stjerner.

Ingen havde regnet med, at foreningen af Selena Gomez, Martin Short og Steve Martin ville blive et kæmpehit, men på fjerde sæson holder serien stadig et tårnhøjt niveau. Desværre bliver Emmy-slugeren stadig taget langt mindre alvorligt end åndsfæller som Rian Johnsons ‘Knives Out’-film og serien ‘Poker Face’.

I fjerde sæson skal trioens true crime-podcast filmatiseres i Hollywood, og til at spille de tre hovedpersoner på det store lærred introduceres Zach Galifinakis, Eva Longoria og Eugene Levy.

‘Only Murders in the Building’ kan ses på Disney+.

Set det hele? Tjek sidste uges weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af