Harvey Weinstein har fået kræft

Harvey Weinstein har fået kræft
Harvey Weinstein ved en retshøring i 2022. (Foto: Etienne Laurent-Pool/Getty Images)

Den tidligere Hollywoodproducer Harvey Weinstein, som sidder bag tremmer for sine seksuelle forbrydelser, har fået kræft.

NBC News melder, at Weinstein har fået en sjælden type knoglemarvskræft, kronisk myeloid leukæmi, som han nu modtager behandling for i fængslet på Rikers Island i New York, hvor han afsoner sin straf. Weinsteins juridiske sundhedsrepræsentant har ikke villet kommentere yderligere på sagen af hensyn til sin klients privatliv.

72-årige Weinsteins helbred har været i problemer af flere omgange i år. Sidste måned var han under en akut hjerteoperation, mens han i juli fik dobbelt lungebetændelse og testede positiv for corona.

Voldtægts- og overgrebsanklagerne mod den tidligere filmproducer blev drivende #MeToo-bevægelsen tilbage i 2017. Tilbage i april blev Weinsteins 23 år lange fængselsdom fra 2020 dog omstødt grundet vidner, som var blevet fejlagtigt indkaldt i den oprindelige retssag.

Han sidder dog stadig i fængsel, da han modtog en anden voldtægtsdom i 2022 på 16 år. Anklagemyndigheden i Manhattan har imidlertid forsøgt at få en ny retssag på benene, hvor man både inddrager nye og ældre anklager mod Weinstein.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af