Falske annoncer og troll-opslag: PlayStation 5-kaos fortsætter hos DBA

Falske annoncer og troll-opslag: PlayStation 5-kaos fortsætter hos DBA
PlayStation 5. (Foto: Sony PlayStation.)

Da PlayStation 5 blev lanceret herhjemme den 19. november, gik det ikke stille for sig. Konsollen var – hvis man ville have den på selve lanceringsdagen – udsolgt flere uger i forvejen.

Som vi kunne rapportere op til lanceringen, betød det, at konsollen blev særdeles eftertragtet på DBA, hvor den blev solgt til overpris. Hvor den i butikken kostede omkring 4.199 kroner med diskdrev, blev samme model solgt på DBA for op til 12.500 kroner.

Efter massiv kritik udtalte DBA til Ekstra Bladet, at det ifølge dansk lovgivning ikke er »ulovligt at sælge disse varer til mere end indkøbspris, og derfor tillader vi annoncerne på DBA«.

Siden da lader det til, at efterspørgslen er faldet en smule. I skrivende stund er der kun 27 opslag med salg af PlayStation 5, men flere af dem har til gengæld taget lidt af en absurd drejning.

Enten er de advarsler om falske annoncer, der prøver at snyde potentielle købere, eller annoncer der gør grin med hele fadæsen hos DBA.

En sælger gør grin med situationen.

Det hele er dog ikke sjov og løjer. Blandt lykkejægerne har der også været adskillige annoncer, hvor sælgerne prøver at snyde sig til penge ved at bede om depositum og derefter aldrig levere den lovede konsol.

Netop det problem ser DBA ud til at have store problemer med, for nu er flere af brugerne selv begyndt at lave annoncer, der ikke sælger konsoller, men derimod advarer mod netop disse scammers.

En af annoncerne der advarer mod svindlere.

Svindler-opslagene prøver ofte at overtale køberne til at få konsollen sendt til dem mod et depositum. Men når pengene til depositum er overført, modtager køberne aldrig en konsol, imens pengene er pist væk.

DBA opfordrer til, at alle handler sker ansigt til ansigt, og at man ikke overfører penge inden en færdig handel. Skulle man opleve problemer, henviser de til kundeservice eller politiet.

Der er altså ikke megen hjælp at hente hos DBA, hvis uheldet er ude. En bruger har dog gjort deres arbejde og sammenstykket en længere guide til at spotte en svindler, hvis nu du skulle være på udkig efter en PlayStation 5 på DBA.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af