Gør ‘FIFA’ klar til at skrotte den ikoniske fodbold-titel?

Gør ‘FIFA’ klar til at skrotte den ikoniske fodbold-titel?
'FIFA 21'. (Foto: EA)

Det kan tyde på, at ‘FIFA 22’ bliver det sidste spil i den populære fodboldserie, som får lov til at bære det ikoniske navn.

Spillet står ifølge flere rygter overfor en gevaldig navneforandring, der allerede kan træde i kraft fra næste sæson.

Selvom der er tale om rygter, så skal de dog langtfra tages med et gran salt, for det er EA selv, der har sat gang i dem med en udmelding om et potentielt navneskift i sidste uge:

»Vi udforsker også muligheden for at omdøbe vores globale EA Sports fodboldspil«, skrev EA på deres blog. »Det betyder, at vi evaluerer vores licensaftale om brug af navne med FIFA«.

Og nu kan New York Times så tilføje, at aftalen mellem EA og FIFA (som udelukkende gælder retten til at bruge FIFA’s navn og logo) udløber i slutningen af 2022, og at en eventuel forlængelse skal ligge klar allerede i år.

Problemet er dog, ifølge flere kilder, at de to parter ikke kan blive enige om vilkårene i en ny aftale, og forhandlingerne derfor er gået i stå.

Uoverensstemmelserne skyldes tilsyneladende, at FIFA vil have flere penge for deres licens – især på grund af næste års VM og den massive succes, som EA har med Ultimate Team, der er blevet seriens guldfugl med en årlig indtjening på flere milliarder kroner.

Samtidig har EA efter sigende et ønske om at holde deres indtjening for dem selv og etablere et globalt fodboldunivers, der også skal inkludere højdepunkter fra virkelighedens kampe og krypto-samleobjekter.

Hvis navneskiftet bliver en realitet, kunne seriens fremtidige titel bliver EA Sports F.C. Dette navn er allerede blevet registreret af EA som et varemærke i både Storbritannien og EU.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af