Fodboldspillet ‘FIFA’ skrotter ikonisk titel – skal fremover hedde ‘EA Sports FC’

Fodboldspillet ‘FIFA’ skrotter ikonisk titel – skal fremover hedde ‘EA Sports FC’
Paris Saint-Germains Kylian Mbappé. (Foto: EA)

Helt som forventet efter adskillige rapporter sidste år har Electronic Arts droppet den ellers så velkendte ‘FIFA’-titel på deres fodboldserie.

Serien vil fremover blive kendt som ‘EA Sports FC’, skriver EA i en pressemeddelelse.

Ændringen træder i kraft fra 2023, men får ingen konsekvenser for de mange licenser og spiltyper, som man finder i spillet.

»Alt, hvad du elsker i vores spil, vil stadig være en del af ‘EA Sports FC’ – de samme store oplevelser, spiltyper, ligaer, turneringer, klubber og spillere«, skriver Cam Weber, vicepræsident hos EA.

Det betyder også, at spillets absolut største attraktion, Ultimate Team, ikke står overfor foreløbige ændringer. Det samme gælder i øvrigt karriere- og Pro-delen samt gadefodbolden i Volta Football.

I pressemeddelelsen forklarer EA, at den nye titel symboliserer en større platform, som skal »innovere, skabe og opbygge« nye oplevelser med flere aspekter fra fodboldmiljøet.

»Vores vision er at skabe den største og mest betydningsfulde fodboldklub i hele verden med fodbold-fankulturen som centrum«, siger EA’s direktør Andrew Wilson. »’EA Sports FC bliver klubben for alle fodboldfans«.

‘FIFA’ udkom for første gang tilbage i 1993, og spillet når altså lige præcis ikke at fejre 30-års jubilæum for den legendariske titel, inden navneændringen træder i kraft fra næste år.

Hos FIFA, altså selve fodboldorganisation, er der ikke videre glæde at spore, efter aftalen mellem de to parter ophører.

I stedet lyder præsident Gianni Infantino en anelse bitter i deres officielle udmelding:

»Jeg kan forsikre jer om, at det eneste autentiske, ægte spil, der bærer FIFA-navnet, vil være det bedste spil tilgængeligt for spil- og fodboldfans«, lyder det.

»FIFA-titlen er den eneste globale, originale titel. ‘FIFA 23’, ‘FIFA 24’, ‘FIFA 25’ og ‘FIFA 26’ og så videre – det vedvarende er FIFA, som for evigt vil eksistere og forblive DET BEDSTE«.

I samme ombæring har FIFA annonceret deres egne planer for forskellige fodboldspil, heriblandt et til VM i Qatar. Det bliver dog ikke ‘FIFA’, som vi kender det, men derimod interaktive oplevelser, hvad end det betyder.

Fodboldorganisation har dog også afsløret, at de i øjeblikket forhandler med andre udviklere og investorer om et nyt fodboldspil, der skal se dagens lys i 2024.

Hvorvidt FIFA har tænkt sig at udvikle et helt nyt spil fra bunden, eller om de vil tilbyde navnet til et allerede eksisterende spil, vides endnu ikke.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af