Du slipper ikke for loot boxes i ‘FIFA 23’

Du slipper ikke for loot boxes i ‘FIFA 23’
Real Madrids Vinícius Júnior i 'FIFA 23'. (Foto: EA)

EA har bekræftet, at ‘FIFA 23’ ikke dropper loot boxes i spillets Ultimate Team.

I en udtalelse til Eurogamer forklarer spilfirmaet, at de kontroversielle pakker med kort – som er blevet sammenlignet med gambling, da man ikke ved på forhånd, hvad man betaler for – dog ikke er et tvunget køb for den fulde oplevelse:

»Det er værd at understrege, at det er fuldstændig frivilligt, hvorvidt man bruger penge i vores spil, og vi opmuntrer på ingen måde til at bruge penge frem for at gøre sig fortjent til belønninger«, lyder det.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Pakkerne med spillerkort i Ultimate Team kan enten købes for kontanter eller optjenes i spillet ved at udføre udfordringer og nå opsatte mål, hvilket EA også er hurtige til at gøre opmærksom på, da ni ud af 10 pakker i ‘FIFA 22’ efter sigende var belønninger og altså ikke købte.

Ikke desto mindre anklages seriens loot boxes stadig for at udnytte de ofte unge spillere, der lokkes til at bruge penge uden at være lovet et fast resultat.

Kontroversen har tidligere fået Belgien til at bandlyse loot boxes i spil, ligesom Holland er tæt på samme lovgivning. Det samme gælder Spanien.

Herhjemme er tilfældet dog anderledes, da loot boxes i ‘FIFA’ ikke lever op til de krav, som Spillemyndigheden har sat for dem, før de betegnes som gambling og dermed falder ind under spilleloven.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af