YouTube-stjernen David Dobriks Vlog Squad anklaget for voldtægt

YouTube-stjernen David Dobriks Vlog Squad anklaget for voldtægt
David Dobrik. (Foto: Rodin Eckenroth/Getty Images)

David Dobrik er i dag kendt som en af YouTubes største stjerner med 18,7 millioner abonnenter.

Succesen er blevet opbygget med kaotiske og vilde joke-videoer, hvor Dobrik og hans Vlog Squad, som ham og hans venner kalder sig, ofte tager pis på hinanden og andre.

Nu kan en rapport fra Insider dog afsløre, at jagten på seværdige videoer tilsyneladende er gået langt over grænsen, efter en kvinde har anklaget Vlog Squad-medlem Durte Dom – med det borgerlige navn Dominykas Zeglaitis – for voldtægt begået i 2018.

Ifølge anklagerne blev Hannah, som kvinden kaldes, og hendes veninder inviteret hjem til Dobrik og Vlog Squad, hvor Dobrik og nogle af medlemmerne havde sørget for alkohol, da kvinderne var under lavalderen for selv at måtte købe alkohol.

Da aftenen skred frem, havde kvinden indtaget så meget alkohol, at hun ikke var i stand til at sige fra. Dobrik filmede hende dog alligevel følge med ind i Durte Doms soveværelse, hvor hun efter sigende blev voldtaget.

Dette er blevet bekræftet af mindst én anden person, der var til stede samme aften.

En video, hvor plottet fokuserede på en trekant, fra den pågældende aften blev uploadet et par dage senere til YouTube med titlen ‘SHE SHOULD NOT HAVE PLAYED WITH FIRE!!’. Videoen blev senere slettet, men nåede at blive set mindst fem millioner gange.

I slutningen af videoen, som en Twitter-bruger har sørget for at gemme og lægge online, siger en af personerne, at Durte Dom lige har haft en trekant, hvorefter Dobrik grinende siger »vi ryger alle i fængsel«.

Siden rapporten er kommet frem, har David Dobrik uploadet en video kaldt ‘Let’s Talk’. Videoen er dog ikke blevet lagt op på hans primære kanal, men derimod en anden kanal, der kun har 1,69 millioner abonnenter.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I videoen understreger han, at samtykke er vigtigt, når han laver sine videoer, og at han er villig til at fjerne dem, hvis folk ikke længere vil optræde i dem.

Siden anklagerne så dagens lys, er Dobrik blevet droppet af adskillige sponsorer, heriblandt spilfirmaet EA og måltidskasse-firmaet HelloFresh.

Han har også trukket sig fra appen Dispo, som han ellers har været med til at skabe. Det sker, efter en investor, der lagde 125 millioner kroner i projektet, har trukket sig fra sin investering øjeblikkeligt.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af