Elon Musk truer endnu en gang med at droppe Twitter-opkøb

Elon Musk truer endnu en gang med at droppe Twitter-opkøb
Elon Musk. (Foto: Pool/Getty Images)

Verdens rigeste mand har advaret Twitter om, at opkøbet af firmaet bliver droppet, hvis de ikke giver ham adgang til de tal om spambots, som han efterspørger.

Sådan lyder det i et brev sendt til firmaet fra Elon Musks advokater, hvor de truer med at standse handlen. Det skriver The Verge.

»Mr. Musk er overbevist om, at firmaet aktivt modsætter sig og forpurrer hans ret til information, som firmaet er forpligtet til at levere i overenstemmelse med købsaftalen«, står der i brevet.

Den adgang, som Musk efterspørger, er for at kunne tjekke det specifikke antal af spambots på platformen. Det har været et omstridt punkt, som Musk flere gange har kritiseret Twitter for ikke at være ærlig omkring, da han mener, at det ligger på 20 procent af alle brugere.

Twitter har afvist kritikken og henvist til, at tallet for spambots offentliggøres sammen med hvert årsregnskab, hvor det senest ligger på omkring fem procent.

Derfor mener firmaet heller ikke, at der er noget at komme efter denne gang:

»Vi har til hensigt at gennemføre handlen og tvangsfuldbyrde kontrakten til den aftalte pris og de aftalte vilkår«, udtaler Twitters talsmand Brian Poliakoff.

Det er ikke første gang, at Musk har kastet grus i maskineriet. I maj udtalte han, at opkøbet var sat midlertidigt på pause netop på grund af de kontroversielle tal om spambots.

Dengang involverede han dog efter sigende ikke sine advokater, så det kan altså tyde på, at han nu er opsat på, at der skal ske noget konkret fra Twitters side.

Spørgsmålet er dog, om Musk er oprigtigt interesseret i tallene, eller om han bruger dem som en exitstrategi for at slippe ud af handlen.

Således er der flere gange blevet spekuleret i, at han har fået kolde fødder og nu leder efter en mulighed for at slippe billigst muligt ud af aftalen.

Det kan blandt andet lade sig gøre, hvis Twitter bevidst har skjult tal, der kan have væsentlige konsekvenser for handlen mellem de to parter.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af