Elon Musks Twitter-opkøb hænger måske i tynd tråd: »Han har fået kolde fødder«

Elon Musks Twitter-opkøb hænger måske i tynd tråd: »Han har fået kolde fødder«
Elon Musk. (Foto: Pool/Getty Images)

Skal man tro det anerkendte investeringsfirma Wedbush, er der nu mindre end 50 procent chance for, at Elon Musk faktisk ender med at købe Twitter.

Sådan lyder det fra analytikeren Dan Ives, der ikke længere har den store tiltro til, at verdens rigeste mand punger de 312 milliarder kroner ud for det sociale medie, som ellers var planen, skriver Business Insider.

Tvivlen kommer efter en aktiv uge på Twitter, hvor Musk har dirigeret det ene angreb efter det andet mod firmaets direktør Parag Agrawal og platformens håndtering af spambots, som har været Musk helt store fokus for opkøbet.

Men i sidste uge meldte Musk ud, at opkøbet var sat på pause netop på grund af de falske profiler. Han mener nemlig, at Twitter dækker over, hvor højt antallet faktisk er, hvilket i så fald vil være i modstrid med den kontrakt, som de to parter har indgået om opkøbet.

Ives er dog ikke overbevist om, at det er den eneste årsag til, at Musk nu kaster grus i maskineriet:

»Vi er overbeviste om, at Musk stadig bestræber sig på at gennemføre handlen, men det massive pres på Teslas aktie efter Twitter-opkøbet, store skift og risici i aktiemarkedet samt andre finansielle faktorer gør, at han har fået kolde fødder«, udtaler Wedbush-analytikeren.

Han understreger samtidig, at Twitters problem med bots ikke er et nyt problem, og at Musk derfor bruger det som en syndebuk for at få en lavere pris på opkøbet.

Siden udmeldingen af opkøbet er Teslas aktiekurs dykket, hvilket ikke kun rammer investorer, men også Musk selv, da en stor del af hans kapital – heriblandt den, der skal bruges til at købe netop Twitter – er bundet i Tesla-aktier.

Aktien har dog de seneste dage gjort et comeback – imens Twitters aktiekurs falder – efter Musk har trykket pause på opkøbet. Spørgsmålet er dog, om han overhovedet kan slippe ud af handlen, selv hvis han ville.

Ifølge kontrakten skal begge parter nemlig gøre deres bedste for, at den gennemføres. Alternativt kan Musk dog betale syv milliarder til Twitter for at få lov til at bryde kontrakten og droppe alle planer.

I så fald står det frit for ham at lave et nyt bud på platformen, som er lavere end det tidligere bud på 312 milliarder, som i skrivende stunde ligger langt over markedspris.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af