Elon Musk er angiveligt tæt på at droppe opkøb af Twitter – igen, igen, igen

Elon Musk er angiveligt tæt på at droppe opkøb af Twitter – igen, igen, igen
Elon Musk. (Foto: Pool/Getty Images)

Nu skulle den vist være god nok: Elon Musk gør klar til at suspendere sit opkøb af Twitter.

Sådan lyder det fra tre kilder, der til Washington Post afslører, at verdens rigeste mand har stoppet forhandlinger omkring finansiering af opkøbet, der har en værdi af 44 millioner dollars.

Det bratte opbrud i processen skyldes data om spambots, som Musk længere har kritiseret Twitter for at manipulere.

Musk mener, at Twitter underspiller tallet, imens firmaet derimod mener, at de har spillet med åbne kort fra starten.

Efter adskillige diskussioner frem og tilbage fik Musk adgang til det sociale medies såkaldte fire hose-data, der består af platformens samtlige data, så han kunne verificere tallene selv, og det er her, hvor bremserne er blevet slået i.

For tallene er efter sigende ikke tilstrækkelige, og Musks hold kan derfor ikke vurdere Twitters potentiale som firma og dermed heller ikke sætter en passende pris på handlen, som allerede menes at være alt for højt sat.

Det er ikke blevet bedre af, at Twitters aktiekurs har været støt faldende siden annonceringen af opkøbet. Det bliver altså en dårligere handel og dårligere handel, i hvert fald for Musk, for hver dag der går.

Derfor spekuleres der også i, at verdens rigeste mand prøver at slippe ud af handlen billigst muligt. Det eneste, der stopper ham, er en kontrakt, som de to parter har indgået om at gøre deres bedste for faktisk at gennemføre opkøbet.

Bliver den kontrakt brudt, skal parten, der bryder aftalen, betale en milliard dollars – lidt over syv milliarder kroner – for at slippe fri.

I maj sagde Musk, at handlen var sat på midlertidig pause, men at han stadig være »dedikeret til opkøbet«. En måned senere truede han atter en gang med at droppe sine planer om at overtage firmaet.

Twitter har allerede udtalt gentagne gange, at de er opsat på at gennemføre virksomhedsovertagelse og derme dgøre alt, hvad det kræver.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af