Netflix vil endnu ikke blokere dig for kontodeling

Netflix vil endnu ikke blokere dig for kontodeling
Netflix. (Foto: cottonbro studio/Pexels)

Netflix har tilsyneladende haft travlt med at trække i land, efter de i annoncerede, hvordan de ville sætte en stopper for kontodeling.

Som vi skrev om tiltagene, vil Netflix fremover registrere dine geografiske placering og ip-adresse for at dobbelttjekke, om du faktisk er personen, der primært bruger din konto.

Det gør de for at kunne se, om aktiviteten på en Netflix-konto er samlet til én husholdning, eller om personer fra vidt forskellige dele af landet logger ind regelmæssigt for at dele kontoen, hvilket er et brud på deres brugerbetingelser.

Netflix skrev på deres supportside, at hvis de fik færden af uregelmæssigheder, så kunne de blokere en konto, men netop denne detalje har mødt stor modstand. Netflix har sidenhen ændret vejledningen på deres hjemmeside og meddelt, at den ved en fejl indeholdt retningslinjer, der eller kun gælder for Chile, Costa Rica og Peru.

Nu er punktet med blokering nu helt væk fra supportsiden. I stedet lægger streamingtjenesten vægt på, at de kan bede om verificering med koder tilsendt på email eller telefonnummer.

Kritikken af blokering skyldes blandt andet registreringen af ip-adresser, som kan skifte regelmæssigt, blandt andet med en ny router eller ved brug af VPN-tjenester.

Dette kan altså medføre en bandlysning, selvom man slet ikke har gjort sig skyldig i kontodeling.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af