Hvornår er modellerne for tynde? Urban Outfitters pålagt at fjerne billede fra webshop

Urban_c

 

Organisationen Advertising Standards Authority, der fører tilsyn med reklamer og medier i England, har valgt at bandlyse et billede i Urban Outfitters webshop med den begrundelse, at den unge model på billedet var for undervægtig. Det skriver Mashable.

»Urban Outfitters’ målgruppe er ung, og brugen af en tydeligt undervægtig model kan give indtrykket af, at det er et kropsideal, man skal stræbe efter«, lyder det i uddybelsen af ASA’s beslutning. Organisationen kalder ydermere brugen af billede for »uansvarlig«.

Urban Outfitters har svaret tilbage på kritikken ved at sende billeder og et link til modellens profil på hendes bureaus website. Ifølge Urban Outfitters beviser billederne, at modellen holder sig inden for den lovbestemte standard for modellers størrelse.

Sagen mellem ASA og Urban Outfitters er fortsat åben, men ovenstående billede er fjernet fra kædens webshop.

Det er ikke lang tid siden, at Urban Outfitters sidst var involveret i en kontroversiel sag. Sidste år fik highstreet-kæden massiv kritik for en ‘Kent State University’-sweatshirt, der vakte grimme minder om en massakre på Ohio University.

Læs også: Otte kontroversielle designs

kent

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af