Revolutionerende ideer fra Disrupt NY: Legalisér pot, oplad mobilen trådløst og gør Facebook til dit private website

Se tre vilde ideer, der kom ud af iværksætterkonferencen.

Hundredvis af webudviklere, iværksættere og entreprenører med en idé i samme rum som pengestærke investorer. Det er tech-mediet TechCrunchs hovedtanke bag konferencen Disrupt, der for nyligt blev afholdt i New York.

Hvis du har set HBO’s komedieserie ‘Silicon Valley’, kender du måske til hovedpersonernes smertefuldt præcise, fiktive besøg på konferencen med deres startupvirksomhed Pied Piper. Fiktionen er i dette tilfælde ikke langt fra virkeligheden, for det er nøjagtig samme angstprovokerende knald eller fald-proces rigtige virksomheder skal igennem.

Disrupt består af en del forskellige elementer. Der er for eksempel inspirerende taler fra etablerede virksomheder. Der er et hackathon, hvor programmører, hackere og webudviklere på 24 timer skal udvikle en flyvefærdig app eller opfindelse. Og så er der den centrale konkurrence Disrupt Battlefield, hvor virksomheder kan pitche deres idé med chance for at vinde 50.000 dollar og altafgørende opmærksomhed. Firmaet Liquidity vandt konkurrencen med deres relativt sikre bud på et vandfilter.

De rigtigt revolutionerende idéer har vi samlet her:

bob_marley-one_with_nature
1. Legalisér pot og udvikl ny teknologi til produktionen

Et af de mere inspirerende interviews til Disrupt NY handlede om store investeringer målrettet et spirende marked i USA: Det frie hashmarked. Cannabis er fuldt lovligt i fire stater og medicinsk hashrygning er tilladt i 23, så investorer ser store muligheder i at ordne forholdene for produktionen og distributionen.

Men det kræver, at den rette viden om dyrkningsforhold og den rette teknologi er til rådighed. Derfor har flere private investorer spyttet penge i holdingselskabet Privateer Holding, der støtter firmaerne Leafly, Tilray og Marley Natural (sidstnævnte er udviklet i samarbejde med Bob Marleys familie), som formidler information, producerer, pakker og distribuerer pot og ryger-tilbehør.

Waka Flocka Flame er glad.

nikola2
2. Oplad al din telefon med energi fra luften

En af de vildeste idéer fra Disrupt var et iPhone-cover, der kunne udnytte overskudsenergien fra radiobølger i luften til at holde liv i telefonen op til 30 procent længere tid. Idéen kom fra et firma, der hedder Nikola Labs og iPhone-coveret er bare det første af en række produkter, der kan udnytte overskudsenergien og så at sige gribe energi fra luften.

Nikola Labs arbejder også på at bruge teknologien i wearables, sensorer og alt, der ikke kræver voldsomme mængder energi. Coveret kommer på Kickstarter om en måned for 99 dollar.

screen-shot-2015-05-03-at-13-04-47
3. Gør Facebook til dit private website

Mange små barer og restauranter har en god Facebookside, men et elendigt website, fordi det kræver flere ressourcer og teknisk snilde at styre en hjemmeside. Men sådan behøver det ikke at være.

Under Disrupts indledende 24 timers hackathon udviklede tre ingeniører den smarte, men simple lille app Pager, der omdanner en Facebookside til et personlig website. Appen er særligt målrettet små virksomheder, hvor det giver mening, at Facebook og website er det samme.

Appen blev ikke færdigudviklet helt under konferencen, men udviklerne overvejer at lave produktet færdigt.

Senere i år lægger både San Francisco og London by til Disrupt.

Følg med på Soundvenue.com/tech, hvor vi fremover sætter fokus på digital kultur og ny elektronik.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af