Twitter vil være live-begivenheders nyhedscentrum igen

Twitter vil være live-begivenheders nyhedscentrum igen

Både Facebook og Apple har meldt sig på banen for at gøre nyheder sociale, mens Twitter hidtil har været førende i at levere nyheder i realtid. Den rolle vil de gerne cementere med en ny funktion i Twitter, de kalder Lightning.

Der har været lidt problemer i fuglehuset hos Twitter den seneste tid. De har kæmpet for at tiltrække nye brugere efter de blev børsnoteret og deres administrerende direktør Dick Costolo har sagt op. Men med Lightning forsøger de at sparke bussen helt op i femte gear.

Lightning skal være et samlingspunkt for både Twitter og de tilknyttede sociale medier Vine og Periscope, som udnytter de tre mediers indhold til at dække igangværende begivenheder – både planlagte og spontane. Det er redaktører der kuraterer indholdet, så dækningen bliver så helstøbt som muligt.

Lightning kommer til at fungere som en nyhedsudsendelse i fuld skærm og kan tilgås af læsere både med og uden en Twitter-konto. En konto åbner op for flere muligheder for kommentering og fordybelse. Der går formodentlig nogle måneder, før Lightning ruller ud.

Læs også: Periscopes livestreaming er ikke længere kun for Twitterbrugere

 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af