Efter offentlige beskyldninger: The Fat Jew beklager joke-tyveri

I sidste uge skrev vi om, hvordan Josh Ostrovsky, bedre kendt som Instagrampersonligheden @thefatjewish, blev beskyldt for at stjæle andre komikeres indhold uden at kreditere dem. Det har han nu undskyldt for og ændret kurs.

The Fat Jews tiltagende succes åbnede en stor debat om, hvorvidt internetindhold som jokes, memes og så videre kan og skal beskyttes ligesom musik og billeder altid er blevet.

Internettet har netop gjort det svært at beskytte den slags indhold og via diverse sociale medier deles alverdens indhold af hvem som helst. Det er der i og for sig ikke noget i vejen med, fordi jokes jo altid er blevet delt og spredt fra person til person. Problemet med The Fat Jew er at han er blevet berømt og har fået en stor karriere baseret på andre hårdarbejdende komikeres indhold. Og dette er ikke faldet i god jord hos rigtig mange, blandt andet komikerne Patton Oswalt og Kumail Nanjiani.

Efter alle disse beskyldninger og decideret hadske kommetarer på Twitter, Facebook og så videre har Ostrovsky nu undskyldt og udtalt, at det aldrig har været hans intention at »stjæle« jokes. Som han selv siger er internettet et stort hav af indhold og det er svært at finde en original kilde på alting. Nu er han dog nået til den erkendelse, at findes der en kilde, skal han nok kreditere vedkommende. Han har samtidig sat nogle af sine praktikanter til at kreditere så meget som muligt på hans tidligere Instagramposts.

I et opslag på Instagram har han for et par dage siden selv nævnt debatten og bedt folk om at læse et interview, hvor han besvarer spørgsmål omkring hele situationen, og siger at hvis han ikke kan finde en kilde på hans opslag, vil han slette det.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Han understreger dog, at han også selv har produceret succesfuldt materiale, og at han ikke ser sig selv som en komiker, men en kommentator og entertainer.

Nu er spørgsmålet om han kan genoprette sit image efter den massive shitstorm mod ham.

Læs mere her: Kommentar: Instagramstjernen The Fat Jews joke-tyveri må stoppes

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af