eSport: Dansk-besat ‘League of Legends’-hold solgt for rekordbeløb

eSport: Dansk-besat ‘League of Legends’-hold solgt for rekordbeløb

Et europæisk ‘League of Legends’-hold er blevet solgt for knap en million dollar (6,8 millioner kr). Det er cirka dobbelt så meget som de tidlige bud, der blev lagt og vidner om den enorme interesse for eSport.

‘League of Legends’ (LoL) er et online multiplayer strategi- og kampspil, der i 2011 overhalede genre-klassikeren ‘World of Warcraft’ i antal registrerede spillere. Når LoL er mest aktivt, sidder der 7,5 millioner brugere simultant og konkurrerer i hold.

Årligt afholdes en international professionel turnering, ‘League of Legends Champion Series’ (LCS), der fylder arenaer med tilskuere. Det er denne turnering det europæiske hold, tidligere ejet af Team Dignitas og nu solgt til Follow eSports, skal konkurrere i til næste år.

Team Dignitas måtte skaffe sig af med holdet da de allerede repræsenterer et nordamerikansk LoL-team, der ligeledes kvalificerede sig til LCS. Dignitas’ ejer Michael O’Dell holdt dog sine kort tæt til kroppen, da en tidlig udmelding fra Daily Dot først satte millionbeløb på salget.

For nylig omtalte BBC nyheden om salget med en udtalelse fra O’Dell, der stadig ikke giver et konkret beløb, men bekræfter at salget »nærmer sig en million dollar«.

Det solgte hold består af fire unge danskere: Martin ‘Wunderwear’ Hansen, Chres ‘Sencux’ Laursen, Kasper ‘Kobbe’ Kobberup og Nicolai ‘Nisbeth’ Nisbeth. Holdet er nu på udkig efter en femte spiller, og da medier allerede sidste år gjorde opmærksom på de høje salærer der er tilknyttede professionelle spillere, bliver der garanteret rift om pladsen.

Læs også: Efterårets oversete spil: ‘Sims’ for fængsler, teenage-utryghed a lá Twin Peaks og smadre-fodbold i biler

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af