Tusindvis af smartphones i Danmark ramt: SMS-malware kan slette og stjæle dit indhold

Tusindvis af smartphones i Danmark ramt: SMS-malware kan slette og stjæle dit indhold

Det danske sikkerhedsfirma Heimdal har opdaget en bot i omløb, der angriber Android-brugere via SMS. SMS’en indeholder et link forklædt som MMS-besked, der installerer malware, der kan tage kontrol over din smartphone.

Mazar, som botten er blevet døbt, kan blandt andet få adgang til dine private oplysning og sendte beskeder, den kan sende nye beskeder eller kalde op til højtakstnumre eller sågar slette alt indhold og wipe din smartphone. Kort sagt overtager Mazar kontrollen og fungerer som administrator.

Heimdal vurderer at den farlige SMS er sendt til over 100.000 mobiler i Danmark allerede, ifølge BBC. Det er endnu uklart hvorvidt Mazar er i omløb uden for Danmark, men internationale medier som Gizmodo, Gadgets360, Cult of Android og The Verge er ude og advare mod den potentielle fare.

Af ukende årsager kan Mazar ikke angribe dig, hvis du har indstillet dit sprog til russisk. Det er også kun Android-styresystemet der rammes – en afveksling fra de mange glitches og bugs iPhones iOS almindeligvis må døje med. Seneste problem for iPhone-brugere er ’1970’-fejlen, der dræber din smartphone, hvis du sætter datoen til 1. januar 1970. Apple arbejder dog på et fix.

Heimdal rapporterer ikke om nogle mulige løsninger til at komme af med Mazar. Det eneste råd: Lad vær med at følge et link, du modtager fra et ukendt nummer. Mazar-botten kan gøre alvorlig skade, med malware der ikke bare påvirker din enhed, men sniger sig ind på din personlige data.

Læs også: Lækket Samsung-reklame bekræfter, hvad vi allerede vidste: Galaxy S7 bliver vandafvisende

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af