Månedens gear og gadgets: Labre høretelefoner og genfødsel af en legendarisk pladespiller

Vi har samlet de gadgets, som vi har savlet allermest over den seneste måned: Der er både smartphones, lækre hørebøffer, en legendarisk pladespiller og en polaroid-printer.
MW60_brown_gallery_6_807f9cfe-4c83-4c61-be67-ec352f2d7744_1024x1024
MW-60 fåes i sort og brun.

1. Master & Dynamic’s MW60

Der er gode chancer for, at du ikke kender Master & Dynamic, for det er en relativt ny headphone-producent. Deres tilgang til hovedtelefoner er, at de skal være i høj kvalitet og se pivgodt ud, men uden at være flashy.

Deres nye model MW60 går i en lidt ny retning for firmaet med en endnu mere nedbarberet æstetik, der låner fra fordums industrielle design med for eksempel.

Det fede ved lige netop MW60 er, at de er trådløse og så har de en snedig feature, der sikrer, at lydkvaliteten altid er høj, uanset hvilken kilde, du afspiller fra. De fleste producenter indstiller deres høretelefoner til lossless audio, hvilket gør lydkilder af lavere kvalitet endnu mere skod.

MW60 kommer med sort eller brun lammelæder til ca. 3.700 kroner. De kommer til salg 26. februar 2016, men kan forudbestilles nu.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Sugr Cube

De fleste produkter, der bliver født ud af Kickstarters massive rugemaskine, er ikke værd at skrive hjem om, men Sugr Cube fangede alligevel vores opmærksomhed. Først og fremmest fordi den kubeformede højtaler ser vanvittigt godt ud, men også fordi den har nogle ret fascinerende features, som du kan se i videoen herover.

Desuden har flere pålidelige medier rost lyden i det lille wifi-bæst i høje vendinger, hvilket er lidt overraskende for så lille en højtaler. Det har ikke fået os til savle mindre over den.

Sugr Cube kan bestilles hjem i to nuancer for ca. 1.550 kroner.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Lenovo ThinkPad X1 Tablet

Helt ærligt? Den kunne godt være kønnere. Men grunden til, vi har taget Lenovos ThinkPad X1-tablet med i denne opsamling er, at den er intet mindre end imponerende. Det er en all-in-one-tablet med en 12-tommersskærm, der kan forvandle sig til en laptop og oven i hatten kan agere projektor og 3D-scanner med de rette ekstramoduler.

Det er en professionel tablet med over middel specifikationer: En Skylake Core M-processor og op til 16 GB RAM. Den kommer med Windows 10 Pro, en stylus-pen og op til 10 timers batterilevetid. Derudover kan man få den med 4G som ekstraudstyr.

Den blev annonceret på den amerikanske elektronikmesse CES i januar og er endnu ikke nået til de danske kyster endnu. Det gør den ultimo marts.

Da det er en tablet målrettet professionelle bliver prisen også derefter. Forventet udsalgspris bliver 11.200 kroner ekskl. moms. Og så mangler vi bare, at Lenovo pakker den ind i det meget mere visuelt tilfredsstillende design fra Yoga-serien.

HuaweiMate8
Huawei Mate 8 fås i fire farver.

4. Huawei Mate 8

Smartphonemarkedet befinder sig i en sælsom position for tiden, hvor alt tegner til, at det er ved at gå i stå. Eksempelvis er væksten i salget kun på samme niveau som i 2008. Noget kunne tyde på, at de nye smartphones ikke er så revolutionerende, at vi bare må have de nyeste modeller.

I den fremtid er smartphones som Huawei Mate 8 et godt bud på et indflydelsesrigt produkt. Den har specifikationer, der ligner de dyreste modeller fra Samsung og Apple, men til en pris, der er godt og vel 2.000 kroner lavere.

Og så reducerer det ikke vores begejstring, at den med en kæmpeskærm og et fornuftigt design holder strøm i dagevis.

Prisen ligger på ca. 4.500 kroner.

Læs vores fulde test af Huawei Mate 8: Test: Huawei Mate 8 er stor, hurtig og holder strøm i dagevis – men unødvendige gimmicks trækker ned

160127_PEN-F_SocialMedia_IG_02
»This beauty is a beast«, siger Olympus om det opdaterede PEN-F.

5. Olympus PEN-F

Retrokameraer er all the buzz lige nu. Både Fujifilm og Panasonic har alle for nylig lanceret retro-stilede kameraer. Ja, selv Kodak har re-designet og genintroduceret deres gamle Super 8-videokameraer med film.

Olympus er helt i tråd med det bagudskuende design og har stort set samlet designet fra deres PEN-serie fra 1963 op i Olympus PEN-F, der byder på et solidt karrosseri til fotografering i professionel kvalitet i 20MP. Derudover er det naturligvis opdateret til 2016-standarder og byder blandt andet på forudindstillede filtre og wifi-forbindelse.

Den opdaterede udgave af PEN-F byder på noget af verdens bedste billedstabilisering, en funktion til fotografering med 50 megapixels og en indbygget elektronisk søger/skærm.

Priserne starter ved 10.499 kroner og stiger i pris afhængig af linsen. Den fås i sølv og sort og er til salg i butikkerne nu.

Robin
Designet er kompromisløst, men nok heller ikke alles kop te.

6. NextBit Robin

Endnu et Kickstarter-projekt er nået på listen. Det drejer sig om det alternative take på en smartphone anno 2016, NextBit Robin. Egentlig er Robin en smartphone, som smartphones er flest lige nu: Den har en 5,2-tommersskærm, et fem MP-frontkamera, NFC-chip, fingeraftrykslæser og hurtig opladning.

Den skiller sig ud ved satse på at være cloudbaseret. Den er designet til, at du lægger alle dine billeder, videoer, dokumenter, etc. op i skyen og sørger for at rydde op, når du er færdig.

At dømme efter de første anmeldelser af Robin, så tyder det på, at NextBit har ramt rigtigt med en stor del af deres første skud på stammen.

NextBit Robin koster ca. 2.700 kroner og kommer i midnatsblå og turkis.

Technics
Legendarisk lakskive-løbebånd.

7. Panasonic Technics SL-1200

»Smid den kiks på din Technics«, rapper Malk de Koijn på åbningsnummeret på ‘Sneglzilla’-albummet. Der refereres temmelig sikkert til en pladespiller i Panasonics legendariske Technics SL-1200-serie, der har været en hiphop-favorit siden de første scratches blev kradset.

Pladespilleren har 50 års jubilæum i år, men har været pillet af markedet siden 2010, hvor LP-salget lå så lavt, at Panasonic besluttede at tage SL-1200 ud af produktion. Men nu får den en revival, oven i købet i to udgaver, hvoraf den ene 50 års jubilæumsudgave kun bliver produceret i 1.200 eksemplarer.

De nye versioner får henholdsvis navnene SL-1200 G for standardmodellen og SL-1200 GAE for luksusudgaven med nummerering og en lettere pickup-arm. Fælles for dem begge er, at de har fået en ny motor, der skal minimere støjen og vibrationer i forhold til tidligere modeller.

Hvis du skal have en pladespiller med historie, så er det den her. SL-1200 GAE kommer til salg til sommer, mens SL-1200 G lander senere på året. Vi er godt klar over, vi er lidt tidligt ude med den her, men så kan du nå at spare op – for de bliver givetvis beskidt dyre.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Polaroid ZIP

Polaroider holder stadig. Det er bare i de fleste tilfælde ret nederen at bære rundt på et polaroid-kamera, når du nu har et helt fint kamera i din smartphone. Well, nu kan du få din kage og tilmed også spise den. Polaroid har lavet en ret mobil lille printer, de kalder ZIP.

Med den kan du overføre dine mobilbilleder direkte og printe dem som polaroider. Rimelig nifty lille sag, hvis du for eksempel er på festival eller bare ikke lige får printet dine billeder, selv om du egentlig gerne ville have dem som fysiske minder.

ZIP fungerer uden blæk ved at den påvirker nogle farvekrystaller i papiret, som så danner billedet på et lille minuts tid.

Polaroid ZIP koster 1.050 kroner. Fotopapiret er i den lidt dyre ende – omkring 100 kroner for 20 billeder.

11902425_711153792349510_4992937400612878818_n
Galvanize S2

9. Bloc & Roc’s Galvanize S2

Der er rimelige chancer for, at du heller ikke har stiftet bekendskab med London-baserede Bloc & Roc. Med et rendyrket minimalistisk design for øje har de formgivet Galvanize S2, der er en stilren, kvalitetshørebøf med en fornuftig pris.

Vi har ikke haft dem på ørerne, men det ligner en hovedtelefon uden så meget pis. De første anmeldelser på nettet tyder på, at det er et produkt, der er værd at holde et øre med, hvor fokus er på en ligevægtig lyd uden for meget fokus på hverken bas eller diskant.

De fåes i en bred palette af farvekombinationer for omkring 1.700 kroner.

OC
Hele pakken man får med, når man forudbestiller et Oculus Rift-headset.

10. Oculus Rift

Et af årets utvivlsomt mest omdiskuterede produkter – virtual reality-headsettet Oculus Rift – er kommet til salg. Det er ikke umiddelbart et produkt, der er for alle og enhver, men det kommer til at skubbe oplevelses-kunsten i nye retninger og vi vil formodentlig se nogle ret vilde ting allerede i år.

Prisen vidner også om, at det ikke er et produkt, du spontanshopper mellem Snickers og Tic Tacs. Den får en pris på over 5.000 kroner. For at bruge den skal du have en ret kraftig PC, så samlet set kommer du væsentligt over 10-12.000.

Selvom man umiddelbart godt kan være skeptisk over for Oculus Rift, der kan risikere at lide samme kranke skæbne som Bluetooth-headset og Google Glass, så er det utvivlsomt et banebrydende nyt værktøj. Det bliver interessant at se, hvilken rolle det får i vores samfund.

Læs også: Månedens gear og gadgets: Vild smartphone til 2.000 kroner og de ypperste hørebøffer

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af