Apples nye iPad Pro er mindre, men har samme ambitioner som storesøsteren

Apples nye iPad Pro er mindre, men har samme ambitioner som storesøsteren

Apple har netop lanceret en ny iPad Pro. Den er mindre og har flere gimmicks, men navnet er det samme.

Den nye iPad Pro er 9,7 tommer, altså præcis samme størrelse som iPad Air 2. Ifølge Apple selv, så kommer de fleste iPad Pro-brugere fra Windows, og med den nye 9,7 tommer iPad Pro, er det planen at få fat i endnu flere af de nuværende Windows-brugere.

I den nye iPad sidder Apples kraftigste chip til dato, AX9, og skulle, med Apples egne ord, være fantastisk til både spil og arbejde. Faktisk er den nye iPad Pro på 9,7 tommer og en tykkelse på 6,9 millimeter mere kraftfuld end en Xbox 360.

Mange features går igen fra den større iPad Pro på 12,9 tommer, og faktisk virker den nye model til simpelthen at være en mindre udgave af storesøsteren. Heller ikke denne gang er der 3D Touch.

Der er dog noget nyt ved den nye iPad Pro, udover størrelsen. Den kommer med et 12 MP bagudvendt kamera der har en række opdateringer fra den større iPad Pro, nemlig bedre billeder og 4K-video.

Der er også en ny skærm, og den virker rigtig interessant. Den er 40 procent mindre refleksiv og 25 procent lysere end iPad Air 2, og så kommer den med noget Apple kalder True Tone Display. True Tone Display er en feature, der skal gøre det mere behageligt og naturligt at læse på en tablet.

Når du ser på et hvidt stykke papir, reflekterer det hvide papir lyset, som er i rummet omkring. Derfor er et hvidt stykke papir ikke bare hvidt, men en nuance af hvid, alt efter det lys papiret befinder sig i. En tablet udsender selv lys, og er derfor altid samme farve hvid, ligegyldigt hvilket lys den befinder sig i. Med True Tone Display holder den nye iPad Pro øje med lyset omkrig dig, og ændrer farven på skærmen, for at se mere naturlig ud, og være mere behagelig at se og læse på. Det lyder smart, og noget vi glæder os til at se nærmere på.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Med den nye iPad Pro kommer også et mindre tastatur magen til det til den store iPad Pro har, og så kommer Apple med et par nye adaptere. Blandt andet en USB-adapter så du f.eks. kan tilslutte dit digitalkamera, osv. Det specielle ved den nye adapter er, at den kan bruges som strømkilde, præcis som et USB-stik i din computer. Du kan derfor nu tilslutte en mikrofon, et headset eller lignende. En velkommen feature, hvis man skulle føle sig fristet af at skifte den bærbare computer ud med en iPad Pro.

Den nye iPad Pro kommer i fire farver. De sædvanlige Gold, Silver og Space Grey og for første gang på en iPad Rose Gold.

Hvor den store iPad Pro kommer i en 32 GB- og en 128 GB-variant, kommer den nye iPad Pro i tre varianter. 32 GB, 128 GB og for første gang 256 GB. Den kan bestilles fra d. 24 marts og er tilgængelig fra d. 31 marts. Prisen svinger mellem 5.299 og 9.199 kroner, alt efter hvor meget plads du ønsker, og om det skal være Wi-Fi eller Wi-Fi + Cellular-modellen.

Læs også: Apple lancerer iPhone SE: Mindre, men meget stærkere version af 5S

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af