Fra t-shirts med print til catwalken i Paris: Få styr på Virgil Abloh og Off-White

Virgil Abloh er indbegrebet af den nye æra, som i disse sæsoner skyller ind over modebranchen som en rebelsk bølge af nyskabende og autodidakte designere. Sammen med Demna Gvasalia og Gosha Rubchinskiy, har amerikaneren vendt opfattelsen af luksusmode på hovedet.
Fra t-shirts med print til catwalken i Paris: Få styr på Virgil Abloh og Off-White

På få år er Virgil Abloh gået fra at lave enkle t-shirts med print til at præsentere fulde kollektioner til både mænd og kvinder under modeugerne i Paris. På søndag viser han sin SS17-menswear-kollektion i modemetropolen, men hvem er Virgil Abloh egentlig, og hvad kendtegner hans brand Off-White?

Vi varmer op til showet med fem ting, du bør vide om Virgil Abloh og Off-White.

Det hele startede med Champion-t-shirts, shorts og gamle Ralph Lauren-skjorter…
…da Virgil Abloh i 2012 etablerede sit første brand Pyrex Vision. Abloh, der har en uddannelse i arkitektur, drømte om at designe, og Pyrex var en oplagt mulighed for det. Dog var udgangspunktet aldrig, at mærket skulle blive en etableret del af modebranchen. Det var i langt højere grad tiltænkt som et kortsigtet kunstprojekt og et manifest for den ungdomskultur, der stadig er en massiv inspirationskilde for ham.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 
Jay Z i Pyrex’ Ralph Lauren-skjorte

Designtilgangen var nærmest provokerende simpel, når han printede sit designaftryk på de gamle beklædningsdele og efterfølgende prissatte dem til absurd høje priser. Men ikke desto mindre blev det startskuddet på en bølge af hype, der siden har været en væsentlig faktor for luksusmodens renæssance. Og vigtigst af alt blev Pyrex Vision også et springbræt for Abloh til at igangsætte et langt mere kontinuerligt og seriøst modeprojekt, nemlig Off-White.

Designæstetikken hos Off-White kan anses…
…som en reportage fra gaden, en definition af streetwear og en skildring ungdomskulturen. For Virgil Abloh lever efter mantraet »youth always wins«, hvilket i øvrigt var navnet på Pyrex’ SS13-kollektion.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et billede slået op af @virgilabloh den

 

Off-White slog igennem i slutningen af 2013 med håndmalede læderjakker, dekonstrueret denim og printede t-shirts med de markante skrå striber, der stadig præger brandets design.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

ss16 Off-White™ denim jumpsuit on @marinaingvarsson

Et billede slået op af Off-White™ (@off____white) den

 

Men med AW16-kollektionen har Abloh tilføjet et nyt, ambitiøst og originalt aspekt til sit brand i form af overdimensionerede jakkesæt, et sammensurium af vovede farver og en raffineret tilgang til streetwear, der efterhånden gør æstetikken umulig at placere i en bestemt kategori. Off-White byder nu på fulde menswear og womenswear-kollektioner, der gang på gang understreger designerens intention om at flytte grænser i modelandskabet. Abloh vil skabe et nyt visuelt sprog, der definerer et clash mellem gaden og high-fashion, og han er godt på vej.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Off-White™ c/o Levis® Made & Crafted ss16 capsule collection.

Et billede slået op af @virgilabloh den

 

Til efteråret lancerer Off-White et denimsamarbejde med…
…Levi’s, som særligt kvinderne kan glæde sig til. Ligesom Vetements har gjort det med succes, har Virgil Abloh igennem flere sæsoner omarbejdet vintage Levi’s-jeans til nye, unikke beklædningsdele. I AW16-kollektionen kommer vi til at stifte bekendtskab med et konkret samarbejde mellem Off-White og Levi’s premiumlinje, Made & Crafted. Samarbejdet byder på 12 forskellige styles, der er skabt med udgangspunkt i modige kvinder, der tør udfordre og nedbryde stilmæssige grænser. Derfor er det heller ikke overraskende, at Julia Roberts ikoniske karakter fra ‘Pretty Woman’ faktisk er kollektionens muse.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et billede slået op af @virgilabloh den

 

Listen over Virgil Ablohs gode venner og samarbejdspartnere tæller…
…først og fremmest Kanye West. Siden 2002, før Kanye overhovedet havde udgivet sit første album, begyndte de et tæt samarbejde, og i dag er Abloh kreativ direktør i Kanyes kreative bureau Donda.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et billede slået op af @virgilabloh den

Abloh og Gosha Rubchinskiy

Derudover kan navne som Matthew Williams fra Alyx, Gosha Rubchinskiy og Demna Gvasalia fra Vetements nævnes som prominente navne på den uendeligt lange liste, der kunne skrives om designerens mange fine bekendtskaber. Og så må vi selvfølgelig ikke glemme højaktuelle, unge streetstyle-stjerner som Ian Connor og Luka Sabbat, der konstant inspirerer den 35-årige designer med ungdommelige impulser.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et billede slået op af @virgilabloh den

Luka Sabbat og Ian Connor

Abloh lægger da heller ikke skjul på, at succes i modebranchen kræver det helt rigtige netværk. »Jeg omgiver mig med folk, der er kreative og har god smag. Det er vigtigt, at folk ved, at man skal være en del af et kreativt netværk for at flytte grænserne i sit arbejde«, har han tidligere fortalt Dazed.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et billede slået op af @virgilabloh den

Raf Simons og Virgil Abloh

Designerens egen favoritdesigner er…
…ikke overraskende Raf Simons. Virgil Abloh betragter Simons som en leder for den stilretning, som han selv arbejder med. Simons formår at give streetwear-udtrykket en ekstra dimension, og her mener Abloh ikke streetwear i form af grafisk printede t-shirts, som han selv startede med at kreere med Pyrex. Derimod designer Simons nyskabende silhuetter, der hylder ungdommen, hvilket gør ham til den største designer i vores tid, ifølge Abloh.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

-4 days

Et billede slået op af Off-White™ (@off____white) den

 

Virgil Abloh præsenterer sin SS17-menswear-kollektion på søndag kl. 17

Læs også: Hold øje med: Alyx er en del af modebranchens nye, fremadstormende designerkuld

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af