Hold øje med: Tre danske brands, der er ligeglade med skandinavisk minimalisme

Især Sverige og Danmark har i mange år været kendt for sit stilrene, enkle design, men tre nye designere vender arven ryggen og går andre veje.
Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et billede slået op af @muf10 den

Reza Etamadi (nummer to fra venstre) på Roskilde Festival med et helt Muf10-hold

Muf10

På imponerende kort tid er det lykkes Reza Etamadi at bjergtage den danske modeverden og skabe en hype, der minder lidt om den, franske Vetements oplever, om end i mindre skala. Og det til trods for at mærket ikke har lanceret en egentlig kollektion endnu og kun sat ganske få items til salg.

Sammenligningen med Vetements er også oplagt, når det kommer til stilen, for Muf10 er for alvor blevet kendt på grund af sine armygrønne, oversize bomberjakker med Sivas’ albumtitel, ‘Familie før para’, printet på ryggen. Ærmerne er for lange, og kvinderne bliver næsten maskuline, når de forsvinder i nylonjakken – ikke ulig Demna Gvasalias designæstetik.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et billede slået op af @muf10 den

Etamadi har også omfavnet den samme leg med store kommercielle brands. For mens Vetements gjorde en gul DHL-t-shirt til kult, så har Muf10 lavet en oversize Carlsberg-sweatshirt – om det er med ølproducentens velsignelse eller ej, vides ikke.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et billede slået op af @muf10 den


Sweatshirten, bomberen og en sort hoodie er blandt de få items, du rent faktisk har kunnet købe indtil videre. For Etamadi har primært brugt de seneste par år på at opbygge en massiv hype ved at lave customized ting til de ‘rigtige’ mennesker: Sivas, Medina, forskellige moderedaktører, stylister og bloggere er alle blevet spottet i Muf10-særproduktioner.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Så både i attitude og look gør Reza Etamadi op med de skandinaviske traditioner, og det bliver spændende at følge hans næste træk.

Følg Muf10 på Facebook.

Mød de to andre danske brands på de næste sider.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Emil Wæde Frederiksen på catwalken under Vetements’ SS17-show

Quisling

Emil Wæde Frederiksen er en autodidakt designer, der ridder med på den streetwear-bølge, som synes i gang med at demokratisere moden. Han har indtil videre lavet tre minikollektioner, der primært har inkluderet t-shirts, skjorter, hoodies og halstørklæder, men han har også skabt opmærksomhed ved at gå shows for Vetements i Paris de seneste to sæsoner.

Hans tøj har noget af den samme punkede og kønsudfordrende tilgang som Vetements, men med et knapt så designet look. Fokus er på enkelte detaljer, for eksempel statements som ’avoid over-stimulation’, ’escape reality’ og ’denying acceptance’.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I Quisling har Frederiksen arbejdet med sloganet ‘things that humans wear’, der (igen ligesom Vetements, som blot betyder tøj på fransk) på en fin måde virker som en sund distance til den branche, han selv er ved at blive en del af.

Lidt a la Reza Etamadi har Frederiksen også omgivet sig med et imponerende hold af ligesindede. Norske Elise By Olsen har stylet en af hans kampagner, ligesom hun har bragt et interview med ham i hendes hypede magasin Recens Paper. På samme måde har modellen Caroline Clante, der også har gået Vetements-shows, stylet Quislings seneste kampagne, ligesom hun agerede model for brandets anden minikollektion, ‘Feelings’.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Caroline Clante

Quislings website er i øjeblikket ved at blive relanceret, men mon ikke der snart kommer nyt fra den 20-årige designer. Følg brandet på Instagram.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tobias Birk Nielsen

I modsætning til Muf10 og Quisling er Tobias Birk Nielsen gået den mere konventionelle vej. Han er ny udklækket designer fra Det Kgl. Danske Kunstakademi for Kunst og Design og har tidligere arbejdet for Boris Bidjan Saberi, Jean Phillip og Wood Wood, men nu er han for alvor klar til at stå på egne ben.

Allerede i foråret lancerede han en AW16-kollektion i forbindelse med Copenhagen Fashion Week, dog uden at vise show eller være officielt inviteret indenfor. Det ændrer sig dog nu, hvor han sammen med andre nordiske designtalenter er en del af Designers’ Nest-konkurrencen, som finder sted onsdag den 10. august klokken 13 i forbindelse med Copenhagen Fashion Week.

Her skal Tobias Birk Nielsen vise sin SS17-kollektion, ‘Uniform of Great Hope’, som du også kan opleve i butikken Sabine Poupinel i løbet af alle modeugens tre dage.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kollektionen fortsætter Nielsens lidt dystopiske bud på en herregarderobe, hvor lag-på-lag, leggings, store støvler og et generelt slidt look blandet med lookbookens og videoens golde islandske landskab giver nogle af de samme post-apokalyptiske vibes, som Kanye Wests Yeezy-kollektioner har dyrket.

Introducing-Tobias-Birk-Nielsen_fy3
Nielsen tager det dog længere ud, ligesom hans univers er mere designet end Kanyes. Et par orange og røde set skaber den nødvendige kontrast og minder med sit fulde print om noget, Asger Juel Larsen kunne have lavet for et par sæsoner siden.

Se mere fra Tobias Birk Nielsen på hans website.

Læs også: Hold øje med: Martine Jarlgaards skulpturelle enkelhed

Introducing-Tobias-Birk-Nielsen_fy12 
Introducing-Tobias-Birk-Nielsen_fy4 
Introducing-Tobias-Birk-Nielsen_fy13

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af