Copenhagen Fashion Week: Maikel Tawadros skød modeugen i gang med sit mørke, karakteristiske univers

Copenhagen Fashion Week: Maikel Tawadros skød modeugen i gang med sit mørke, karakteristiske univers
Foto: Copenhagen Fashion Week

Copenhagen Fashion Week er officelt skudt igang. Sæsonens modeuge-starter var avantgarde-designeren Maikel Tawadros, og selv om lokationen, Søetatens Pigeskole, lagde op til maritime fornemmelser, afveg designeren kun kortvarigt fra sit velkendte mørke og lettere dystre æstetiske univers med SS17-kollektionen ‘Fear’.

Akkompagneret af et tungt beat fra Clara Sofie, der for enden af catwalken formåede at tilføre showet en ekstra dimension med sin live-optræden, kom modellerne ned ad catwalken iklædt Tawadros’ kreationer, hvor flere beklædningsdele dog bevægede sig i en mere anvendelig og chic retning end tidligere – præcis som det også var tilfældet, da designeren i vinters præsenterede sin AW16-kollektion.

maikeltawadros_ss17_2 
Tawadros er kendt for sit klare koncept og sin stærke tilknytning til sort, men havde med sin farvepalet også løsnet en smule op og favnede ligeledes om en afdæmpet nuance sølv såvel som mørkerød. Trods alt var kollektionen fattig på farver, men til gengæld rig på detaljer og tekstur.

Særligt jacquard-mønstret var brugt flere steder i kollektionen, som blandt andet bød på et asymmetrisk jumpsuit med den detaljerige tekstur, en et-ærmet blazer med rævepels, og en løs, fin trenchcoat, der var stylet med højtaljede bukser samt en ærmeløs blazerjakke. Kollektionen var krydret med rebelske smykker, som Tawadros havde skabt i samarbejde med Facon Facon, og de stod sammen med flere netstrømper og transparante materialer som en rå og karakteristisk kontrast til kollektionens mere anvendelige udtryk.

Igen havde Tawadros fundet plads til den androgyne model Vincent Beier, der gav modeugens første officielle show et strejf af diversitet.

maikeltawadros_ss17_hoejdepunkt 
Showets højdepunkt
Maikel Tawadros har tidligere været kendt for at skabe avantgarde og vovede kollektioner. Det gør han sådan set stadigvæk, men det klæder ham at inkludere flere anvendelige elementer i sit mørke designunivers, hvor særligt kollektionens blazerjakker stod stærkt.

Showets største overraskelse
Clara Sofies live-optræden virkede velvalgt og gav showet en ekstra dimension, der understregede modeshowets berettigelse. Og de tunge toner gik godt i spænd med Tawadros’ beklædningsunivers.

Læs også: Han Kjøbenhavn lukker kvinderne ind i aften: »Det bliver på vores præmisser«

maikeltawadros_ss17_1

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af