Fem gode laptops til studiestart: Den billige, den smarte og den bedste

Fem gode laptops til studiestart: Den billige, den smarte og den bedste

Studiestart er lige om hjørnet, og med start på et nyt semester eller studie, hører selvfølgelig nye gadgets. Er du på markedet efter en ny laptop til både studierne og fritiden, så læs med her. Her er vores guide til den rigtige laptop til dig, uanset behov.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Den billige – Acer Chromebook R11

Du har måske hørt om Chromebooks før, måske har du ikke. En Chromebook er en computer, der kører på Googles styrestystem, Chrome OS. Det betyder at du hverken har macOS eller Windows på din computer, men er meget afhængig af internettet og Googles ydelser, som Google Docs, Google Drive, Gmail, osv. Som noget nyt understøtter Acer Chromebook R11 også Android-apps. Mange af disse tjenester er tilgængelige offline, så du behøver altså ikke partout være på nettet for at skrive en opgave på din computer.

Med Chrome OS kan du gøre de mest basale ting, som du normalt bruger en computer til. Du kan skrive opgaver, tjekke mails, surfe på nettet og se Netflix. Der hvor en Chromebook ikke kan følge med, er når det kommer til lidt tungere opgaver. Den egner sig for eksempel ikke til, at spille traditionelle computerspil, redigere video, osv.

Der er Chrome-apps som Pixlr og små spil til Chromebook, men det er ikke det, du primært skal bruge din Chromebook til. Det har den simpelthen ikke computerkraft nok til. Og det er netop derfor Chromebooks er interessante. De klarer alle de daglige opgaver, uden at koste ret meget.

En smart feature, der følger med R11, er at skærmen kan vendes og bøjes helt bagover, så den kan bruges som en tablet.

Med Acer Chromebook R11 får du en rigtig lækker computer, med lækkert keyboard, flot 11.6 tommer HD touch-skærm og op til 10 timers batterilevetid – alt sammen til kun 2.599 kroner hos Elgiganten. Du kan købe bedre eller billigere Chromebooks, men Acer Chromebook R11 er den bedste allround-pakke.

MacbookPro

 

2. Den bedste (Mac) – MacBook Pro

Vi ville have valgt én laptop til den bedste på markedet, men med den evindelige krig mellem Mac- og Windows-tilhængere, har vi besluttet at udvælge en fra hvert hold.

Den bedste MacBook der kan købes for penge, er MacBook Pro med Retina-skærm. Den er hurtig, lækkert bygget, har et godt tastatur og den bedste trackpad på markedet, er let og har en fremragende batterilevetid på op til ti timer. Den kan alt det, du har brug for. Lige fra at skrive opgaver og surfe på nettet til at redigere billeder og video i høj kvalitet. Der, hvor den måske kommer til kort, er på spil-siden. Den kan trække AAA-spil, men ikke på samme niveau som andre Windows-laptops på markedet.

En MacBook Pro 13 tommer Retina koster mellem 11.299-15.499 kroner hos Apple, og kan desuden også fås i en 15 tommers-model til mellem 17.499-21.499 kroner. 15” modellen kommer dog ikke med de samme høje specs, som den dyreste 13”.

MacBook Pro er uden tvivl den bedste laptop i Apples armada, men den har også efterhånden flere år på bagen. Der er rygter om, at Apple vil lancere en ny version af MacBook Pro i løbet af efteråret 2016, så hvis du kan vente, så giv lige din gamle laptop et par måneder mere, og hold øje med Soundvenue – vi holder dig opdateret.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Den bedste (Windows) – HP Spectre

Med Windows 10 er Windows laptops blevet endnu mere attraktive, og vi har på det seneste set nogle rigtig gode bud på den bedste laptop på markedet. De bliver tyndere og tyndere og samtidigi mere og mere kraftfulde. Det har været svært at udvælge én som den bedste, men vi har valgt at gå med HPs nyeste skud på laptop-stammen – HP Spectre.

Den bliver kaldt verdens tyndeste laptop, og er også utrolig tynd med sine 1,04 cm i højden. Selvom Spectre er tynd, mangler den ikke noget kraft. Den kommer med to forskellige processorer – Intel Core i5 og Intel Core i7. Derudover er de to versioner ens. De kommer med Windows 10, 8 GB RAM og en 1080p skærm og selvom skærmens opløsning ikke er på niveau med f.eks. Apples Retina skærm, så er det en rigtig flot skærm. Og så har den tilmed Bang & Olufsen-højtalere indbygget.

HP har virkelig gjort noget ud af designet, og de har endda udformet et helt nyt logo til Spectre. Den har en sort overflade, og hængslet til skærmen er af guldfarvet metal. Det er måske ikke et design for alle, men det er i hvert fald et premium design.

Desværre har Spectre ikke en touch-skærm, som vi ser det på mange andre laptops, og batterilevetiden er heller ikke helt i top, med kun 5,5 timer på en enkelt opladning.

Spectre får dog rigtig gode anmeldelser med på vejen, og er helt klart en af de bedste Windows laptops på markedet lige nu. Den kan købes hos Komplett, og koster 15.990 kroner for den dyreste model.

MacBook

 

4. Den smarte – MacBook

Apples MacBook er nok den smarteste laptop på markedet lige nu. Den er mindre og lettere end MacBook Air, kommer med en 12” Retina skærm, 8 GB RAM og op til 512 GB flash-lager. MacBooken blev opdateret i 2016, og har fået rigtig meget ros med på vejen. Den har tidligere været kritiseret for, ikke at have nok kraft, men det løste 2016 opdateringen tilsyneladende. Du kan snilt bruge den til basale opgaver, og i nogen grad også til redigering af billeder og film.

Den eneste udgang der findes på MacBooken er en enkelt USB-C. Denne ene udgang understøtter både opladning, USB, Displayport, VGA og HDMI. Det er både smart og irriterende. Med en enkelt udgang har Apple kunne lave MacBook så lille som mulig, men det betyder også, at du f.eks. ikke kan sætte en mus til din computer, samtidig med at du lader den. Der kan købes en adapter, så du kan bruge andre stik end USB-C, og en HUB så du kan sætte flere ting til af gangen. De kan købes både af Apple og tredjepart.

MacBook kommer i fire farver, Guld, Sølv, Space Grey og som noget nyt for Apples computere, Rose Gold. Det er et Apple produkt, og er derfor forholdsvis dyr, men det er også den smarteste computer du kan anskaffe dig. Den koster mellem 11.299-13.999 kroner og kan købes på Apples hjemmeside.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Gameren – Acer Predator 17

Hvis du gerne vil have en laptop du kan have med, men samtidig gerne vil kunne spille de nyeste spil i bedste kvalitet, så er Acer Predator 17 et godt bud. Med en gaming laptop får du ikke det samme, som du gør med en stationær computer, men en stationær er også meget svær at have med på studiet.

Acer Predator 17 er både stor og tung, og for at være helt ærlig, så er den heller ikke særlig køn at se på. Men det er heller slet ikke pointen med en laptop som denne. Acer Predator er nemlig spækket med hardware. Den har, som navnet antyder, en 17” skærm med en 4K opløsning. Derudover kommer den med 32 GB RAM, 512 GB SSD og en 2 TB harddisk, en Intel Core i7 processor, NVIDIA GeForce GTX 980M (desværre ikke det nye GTX 1080, da Acer Predator er en 2015 model), et blue-ray drive som kan byttes ud med en ekstra ventilator, en batterilevetid på 5,5 timer og en vægt på næsten 4 kg. Ud over at være et monster af en computer, så har Acer Predator en specielt keyboard, der er optimeret til gaming. Det ligner faktisk gaming-tastaturer fra f.eks. Razor, med LED lys i forskellige farver. Da Acer Predator er så stor, har der været plads til et fuldt keyboard, inkl. numpad og macro-taster som du selv kan programmere.

Acer Predator 17 kan alt det du har brug for i en gaming-laptop. Den koster 19.852 kroner hos Wupti.com, men kommer også med mindre specs til lavere priser – helt ned til 9.999 kroner hos Føniks computer.

Læs også: Månedens gear og gadgets: Vanvittige smartphones til overkommelige priser

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af